CULMEA INFRASTRUCTURII LA ROMÂNI Şase luni pentru găsirea firmei care să spună cum trebuie construit un drum de 7 kilometri

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

Şase luni pentru găsirea firmei care să spună cum trebuie construit un drum de 7 kilometri

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a avut nevoie de jumătate de an ca să stabilească numele constructorului ce trebuie să realizeze studiul pentru un drum cu o lungime de şapte kilometri.

Drumul cu pricina ar urma să facă legătura între DN 5 şi "Podul Prieteniei" Giurgiu - Ruse (Bulgaria), iar licitaţia pentru studiul de fezabilitate (SF) a fost lansată anul trecut de CNADNR, pe data de 29 octombrie 2015. Ieri, cu aproape şase luni mai târziu, compania a desemnat câştigătorul licitaţiei, contractul fiind atribut, pentru "preţul cel mai scăzut", asocierii italo-române 3ti Progetti Italia - Ingegneria Integrata S.p.A şi Eurocerad International SRL, cu subcontractant Specialist Consulting SRL. În cadrul licitaţiei deschise au fost depuse şapte oferte, însă doar trei au fost admise de CNADNR.

Serviciile de proiectare în faza SF pentru proiectul "Drum de legătură DN 5 km 60+500 - şoseaua de centură Pod Prieteniei km 61+400" (7 km drum nou) au o valoare de circa 545.040 lei, fără TVA.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că vrea să construiască un drum nou, care să facă legătura între DN 5 şi Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse (Bulgaria), în condiţiile în care ieşirea din ţară pe la Vama Giurgiu este un chin pentru cetăţeni mai, ales la traversarea podului pe partea românească. Până să finalizeze lucrările de reparaţie la pod - primele astfel de lucrări în peste 60 de ani - CNADNR a scos la licitaţie publică studiul amintit mai sus, despre care compania a estimat iniţial că va costa circa 1,1 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Termenul de finalizare a documentului este de trei luni de la data atribuirii contractului, respectiv data de 20 iulie 2016.

Podul peste Dunăre de la Giurgiu a intrat anul trecut în lucrări de reabilitare la sfârşitul lunii iunie, fiind primele lucrări de reparaţie efectuate de la darea în folosinţă la 20 iunie 1954.

Lucrările constau în schimbarea integrală a sistemului rutier (plăci betonate şi straturi asfaltice), iar reprezentanţii CNADNR au precizat că, odată cu demararea lucrărilor de reabilitare, circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă, sub supravegherea antreprenorului. Pentru evitarea unor blocaje în trafic, CNADNR a recomandat conducătorilor auto ca, pentru trecerea în Bulgaria, să folosească şi punctele alternative de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călăraşi (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) şi Vama Veche (rutier).

"Podul Prieteniei", amplasat pe DN5, leagă oraşele Giurgiu şi Ruse, fiind construit pentru trafic mixt, având o cale ferată simplă în partea inferioară şi o şosea cu două benzi de circulaţie la partea superioară.

Podul are o lungime totală de circa 2,22 kilometri, dintre care 1,1 km pe partea română.

Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu - Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. - Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioadă de 16 luni, investiţia fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS-T 2007 - 2013. Din totalul de 16 luni, două luni reprezintă perioada de proiectare, care s-a încheiat în luna ianuarie, lucrările de reabilitare urmând să fie finalizate în primele trei luni de anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb