Cursă cu obstacole: înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 11 aprilie 2018

Cursă cu obstacole: înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare

Nimic nu e simplu în învăţământul autohton. Nici măcar înscrierea la grădiniţă sau clasa pregătitoare, primul pas în cadrul învăţământului obligatoriu. E o întreagă aventură să găseşti un loc liber într-o unitatea care să întrunească mai multe condiţii, legate de calitatea actului educaţional, program şi apropierea de domiciliu. Entuziasmul este mare la intrarea în şcoală ş i nepermis de redus la ieşire.

Luna trecută, Ministerul Educaţiei a centralizat situaţia cererilor de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat (8 - 26 martie). Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, au fost completate şi depuse, la nivel naţional, 152.953 de cereri. Dintre acestea, 129.689 de cereri (84,8%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 23.264 de cereri (15,2%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018). Cele mai multe cereri, respectiv 15.129, s-au depus în Capitală.

Începând de astăzi, se va afişa la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar. Din 12 aprilie până pe 18 aprilie se depun cererile- tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, iar imediat urmează validarea acestora la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor. Ulterior are loc procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor- tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Pe 23 aprilie se afişează la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Nici înscrierea la grădiniţă nu este o formalitate. Actele necesare la înscrierea la grădiniţele de stat sunt următoarele: copii după buletinele părinţilor; adeverinţa de la locul de muncă părinţi; copie şi original certificat de naştere copil; sentinţa de divorţ - copie, unde este cazul; certificat deces-copie, unde este cazul. În afara acestora, în prima zi de grădiniţă fiecare copil trebuie să aibă în ghiozdan două analize de la medicul de familie: avizul epidimiologic şi exudatul faringian.

De asemenea trebuie şi o doză de noroc, pentru că locurile sunt limitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb