Cursul acţiunilor SIF a crescut cu 9,4% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 ianuarie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu a crescut în ultima lună cu 40,34%. Dacă îl exprimăm în euro, creşterea reală a fost de 37,93%. Persoanele care au preferat pe 12 decembrie acţiunile "Policolor" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 21,9%.

Cei care au optat pentru diversificarea riscului investiţiei prin formarea unui portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei ar fi avut un cîştig mai redus. Portofoliul cu structura indicelui BET ar fi valorat ieri cu 6,4% mai mult decît în urmă cu o lună, ca urmare a aprecierii indicelui bursier, calculat în euro. Cei care au preferat cele cinci acţiuni SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI şi-ar fi majorat valoarea reală a investiţiei cu 9,42%.

Cîştigul a fost determinat de creşterea valorii indicelui BET-FI, calculat în euro, în ultima lună, ca urmare a aprecierii preţurilor acţiunilor SIF.

Persoanele care au dorit un plasament cu grad de risc scăzut şi au cumpărat unităţile fondului "Napoca" ar fi avut ieri cel mai mare cîştig lunar adus de fondurile mutuale. Valoarea unităţii fondului s-a apreciat cu 8,03%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea lunară a fost de numai 6,18%. Persoanele care au optat pentru unităţile "FDI Allegro" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 2,56%.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei au fost mai puţin inspirate. Cel mai puţin ar fi pierdut investitorii care au ales CEC sau "Finansbank", aceştia diminuîndu-şi valoarea sumei investite, exprimate în euro, cu 0,32% din cauza deprecierii leului în raport cu euro. Tot deprecierea leului în raport cu euro a determinat o reducere a valorii economiilor celor care şi le-au păstrat acasă, în lei. Valoarea lor, exprimată în euro, s-a diminuat ieri cu 1,71%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb