Cursul dolarului se apropie de 1,46 unităţi/euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 noiembrie 2007

Specialiştii cred că, în şase luni, moneda SUA va scădea la peste 1,52 unităţi/euro

Dolarul a consemnat ieri, pe pieţele internaţionale, un nou curs minim istoric în raport cu euro, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora vor creşte pierderile înregistrate de societăţile financiare din cauza crizei creditelor cu risc ridicat (subprime). În aceste condiţii, Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) va fi nevoită să reducă din nou dobânzile, ceea ce nu poate impulsiona dinamica monedei SUA.

Dolarul a avut o cotaţie de 1,4531 unităţi/euro ieri, la Londra, respectiv de 1,4570 unităţi/euro la New York, faţă de 1,4469 unităţi/euro la finele zilei precedente. Analiştii aşteaptă, pentru zilele acestea, un curs de 1,46 dolari/euro, respectiv de 1,5260 unităţi/euro peste şase luni. În opinia experţilor, dolarul va continua să se deprecieze din cauza diferenţelor de dobândă dintre SUA şi Europa.

Preţul aurului - la nivelul maxim al ultimilor 27 de ani

În condiţiile în care dolarul se depreciază continuu, investitorii se orientează către aur, pe care îl consideră o investiţie sigură împotriva inflaţIei. În plus, cotaţia aurului creşte odată cu cea a petrolului, care a depăşit 96 de dolari barilul, la New York.

Preţul aurului cu livrare în decembrie a urcat, ieri, cu 14,80 dolari (1,8%), la 825,60 dolari uncia la ora 8:55 a.m., la divizia Comex a New York Mercantile Exchange.

Acesta este preţul maxim al ultimilor 27 de ani. La data de 21 ianuarie 1980, cotaţia aurului înregistra nivelul maxim al tuturor timpurilor: 873 de dolari uncia.

Anul acesta, preţul metalului preţios a crescut cu 29%. Astfel, 2007 va fi al şaptelea an consecutiv cu ascensiune pe piaţa aurului.

Menţionăm că, ieri dimineaţa, preţul petrolului brut a atins recordul de 96,44 dolari/baril, la New York. Ulterior, cotaţia petrolului (cu livrare în decembrie) a fost de 95,89 dolari barilul, cu 1,91 dolari sau 2% mai mult faţă de ziua anterioară. Anul acesta, preţul ţiţeiului a urcat cu 60%.

La Londra, petrolul Brent cu livrare în decembrie a avut, ieri, un preţ de 92,44 dolari/baril, în creştere cu 1,95 dolari ori 2,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb