Curtea de Conturi a clasat actul de control efectuat la Dracula Park

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 7 iulie 2005

Curtea de Conturi a clasat actul de control asupra proiectului Dracula Park, administrat de societatea Fondul pentru Dezvoltare Turistică Sighişoara, considerînd că nu sînt îndeplinite condiţiile răspunderii civile delictuale, informează un comunicat al instituţiei. Decizia a fost luată în urma unui control care a urmărit drepturile cuvenite Consiliului Local Sighişoara, în calitatea de acţionar la societatea comercială.

Astfel, potrivit instituţiei de control, Fondul pentru Dezvoltare Turistică Sighişoara nu a achitat Consiliului local Sighişoara, în condiţiile retragerii acestuia din acţionariat, suma de 4,2 miliarde lei vechi, reprezentînd diferenţa dintre valoarea contabilă şi valoarea nominală a titlurilor aferente aportului în natură constînd în teren şi valoarea acţiunilor reprezentînd banii de la capitalul social iniţial.

Totodată, societatea nu are aprobat studiul de fezabilitate de către Guvernul României şi nu poartă viza Ministerului Administraţiei Publice, fostului minister al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, Ministerului Culturii şi Cultelor şi nici a fostului minister al Dezvoltării şi Prognozei, ceea ce contravine mai multor legi.

Din suma destinată constituirii studiului de fezabilitate, de 6 miliarde lei, au rămas neutilizate 34,4 milioane lei, fonduri nerestituite la bugetul de stat. Pentru nerestituirea la bugetul statului a acestei sume, au fost calculate despăgubiri civile în valoare de 18,7 milioane lei.

În timpul şi ca urmare a controlului, suma totală de 53,1 milioane lei a fost restituită de Societatea Comercială Fondul pentru Dezvoltare Turistică Sighişoara SA Primăriei Sighişoara, în vederea virării la bugetul de stat.

Ulterior, autorităţile au decis schimbarea locului de amplasare a proiectului Dracula Park şi constituirea "Parcului turistic şi de agrement Snagov", în localitatea Snagov. Sumele cheltuite anterior, în valoare de 6 miliarde lei, pentru realizarea obiectivului "Dracula Park" de la Sighişoara nu au fost preluate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb