Curtea de Conturi a reclamat Ministerul Sănătăţi la DNA în legătură cu achiziţiile de la Unifarm

S.B.
Anticorupţie / 22 septembrie 2020

Curtea de Conturi a reclamat Ministerul Sănătăţi la DNA în legătură cu achiziţiile de la Unifarm

Curtea de Conturi a României a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu achiziţiile de echipamente de protecţie făcute de Ministerul Sănătăţii de la compania de stat Unifarm pentru materialele sanitare destinate Republicii Moldova, informează NewsWeek România.

Newsweek România a obţinut o hotărâre emisă de Plenul Curţii de Conturi în data de 8 septembrie 2020, document prin care au fost "sesizate organele de urmărire penală competente, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie, în vederea demarării procedurilor prealabile de urmărire penală". Sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie are la bază raportul de control al Curţii de Conturi nr. 938/2.07.2020, raport rezultat în urma controlului efectuat la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în data de 2 iulie 2020, inspectorii Curţii de Conturi au finalizat raportul de control nr.938 prin care au scos la iveală jaful făcut în numele pandemiei de coronavirus. Guvernul a alocat din fondul de rezervă o sumă 16,5 milioane lei pentru ca Ministerul Sănătăţii să achiziţioneze echipamente medicale de protecţie pentru a fi distribuite gratuit Republicii Moldova.

Conform documentului citat, ministerul nu a monitorizat derularea contractului de achiziţie pentru ajutorul umanitar către Republica Moldova, astfel că Adrian Ionel, directorul companiei Unifarm în acea perioadă, a cumpărat echipamente medicale de protecţie la preţuri supraestimate pe care le-a revândut ministerului cu un adaos comercial de 71%, deşi adaosul comercial mediu practicat de Unifarm era în medie de 12,9%.

"CN UNIFARM SA a procedat la vânzarea măştilor în cauză către Ministerul Sănătăţii cu un adaos comercial superior, respectiv de 71%, comparativ cu adaosul comercial mediu de 12,90% practicat de către companie la comercializarea către alţi clienţi a produselor specifice combaterii pandemiei cu coronavirus în perioada 15.03-15.05.2020 şi cu adaosul de 9,17% practicat de CN UNIFARM SA la comercializarea produselor măşti FFP2 KN 95 către alţi beneficiari, ceea ce a condus la achiziţia unor produse la preţuri superioare şi la angajamente suplimentare în valoare de 2.875 mii lei", se menţionează în raport, potrivit NewsWeek România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. alo, Locovid' Catu, Iohanis

    hai uimiti-ne cu o iesire la rampa si negati rezultatele curtii de conturi

    va asteptam cu sufletul la gura! 

    toate jafurile si tunurile date de pdl , sa fie reclamate la toate institutiile abilitate , dna , parchet , politie , sri si comunicat periodic raspunsurile primite de la acestia . altfel va banuim de blat .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb