Dacă ar avea bani, jumătate dintre tineri ar începe o afacere

Ziarul BURSA #Companii / 4 martie 2004

Dacă ar dispune de o sumă mare de bani, cei mai mulţi tineri ar începe o afacere, conform unui sondaj efectuat de Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor (ANSIT) în rîndul a peste 500 de tineri. Aproximativ 50% dintre res-pondenţi au spus că ar dori să înfiinţeze o afacere, 15% că şi-ar cumpăra o casă, 12% că ar vrea să îşi continue studiile, 6% că i-ar ajuta familia, numai 3% optînd pentru distracţii sau că-lătorii.

În prezent, studenţii din Ro-mâ-nia sunt scutiţi, conform HG nr.166/2003, de la plata taxelor de înregistrare a unei firme la Registrul Comerţului, de obţinere a autorizaţiilor de funcţionare de la Biroul Unic şi a taxei de timbru pentru activitatea notarială necesară în înfiinţarea unei societăţi. Condiţia este ca studentul să fie înscris la o instituţie de învăţămînt superior acreditată şi să aibă mai puţin de 30 de ani.

În 2003, studenţii au înfiinţat aproximativ 5.000 de firme, a declarat, pentru Rompres, directorul Agenţiei Sociale a Studenţilor (ASS) din cadrul MECT, Gabriel Liviu Ispas.

Totodată, prin modificarea din 2003 a Legii privind sistemul asigurărilor de şomaj, firmele înfiinţate de studenţi beneficiază din partea Agenţiei Na-ţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), pe baza unui proiect de dezvoltare a activităţii, de credite cu dobînda la jumătate faţă de cea recomandată de BCR.

Secretarul de stat pentru tineret, Daciana Sîrbu, a precizat, pentru Rompres, că proiectul de lege a tineretului ce va fi înaintat în curînd Parlamentu-lui prevede acordarea acestor facilităţi tuturor tinerilor în vîrs-tă de pînă la 30 de ani.

De asemenea, ANSIT derulea-ză din anul 2003 Programul "Universitatea de Vară", în cadrul căruia tineri sunt instruiţi în staţiuni montane sau estivale cu privire la documentaţia necesară înfiinţării unei firme proprii sau a unui ONG pentru tineret, a declarat directorul ANSIT, Cristian Rizea.

În cadrul acestui program tinerii învaţă şi cum să îşi elaboreze un proiect de afaceri pe baza căruia să poată beneficia de finanţare oferită de UE prin programele PHARE, SAPARD sau Youth.

În 2003, la "Universitatea de Vară" au participat 300 de tineri, iar în 2004 vor fi 600, a precizat Cristian Rizea, care a adăugat că cele şase centre regionale ANSIT oferă permanent tinerilor consiliere şi o bază de date în legătură cu înfiinţarea unei afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb