DACĂ SCENARIUL REFERENDUMULUI DIN 2012 SE VA REPETA, ATUNCI... Traian Băsescu ar putea cere prelungirea mandatului

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2014

Traian Băsescu ar putea cere prelungirea mandatului

Şeful statului, Traian Băsescu, nu s-a arătat deloc îngrijorat de iniţiativa preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care vizează a treia încercare de suspendare a şefului statului, dintre care două reuşite.

Domnia sa a susţinut marţi, într-o emisiune tv, că demersul nu va avea succes, afirmând că, în eventualitatea unei a treia suspendări şi a organizării referendumului pentru demitere, va cere prelungirea mandatului de şef de stat, posibil până în primăvara anului următor, când Victor Ponta, cât şi Călin Popescu Tăriceanu îi vor putea trimite "mărţişoare la Cotroceni".

Traian Băsescu este convins că va câştiga la referendumul pentru demiterea sa, care se preconizează să aibă loc în 2 noiembrie, data primului tur al alegerilor prezidenţiale, şi apreciază că, în această eventualitate, nu ar vrea să fie "în pielea lui Victor Ponta, în turul doi".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a continuat ironiile la adresa preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit, din nou, "inimă zglobie şi inimă zburdalnică", şi l-a acuzat că serveşte interesele mogulului Dan Voiculescu, aflat, în prezent, în închisoare.

În rândul celor care nu susţin suspendarea lui Traian Băsescu se numără Elena Udrea, apropiaţi ai Partidului Mişcarea Populară, UDMR, ACL, Partidul Noua Republică.

Elena Udrea, preşedinte PMP, denumită de presa centrală şi "moştenitoare a lui Traian Băsescu", a declarat, recent, că, în actualul context geopolitic, extern, periculos, când avem un conflict la graniţa de nord a României şi un alt conflict îngheţat pe teritoriul Republicii Moldova, încercarea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este un gest iresponsabil.

Analiştii politici susţin că iniţiativa de suspendare a preşedintelui, precum şi asumarea calendarului de demitere a lui Traian Băsescu pe care Călin Popescu Tăriceanu a comunicat-o la începutul săptămânii, sunt încercări să reactiveze electoratul "anti-băsist" şi să crească atractivitatea platformei electorale propuse de preşedinte PLR, Călin Popescu Tăriceanu.

La începutul săptămânii, într-o şedinţă a grupurilor reunite ale PC şi PLR, Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, a declarat că PC se va solidariza cu demersul de suspendare din funcţie a preşedintelui.

Suspendarea lui Traian Băsescu este susţinută şi de senatorul independent Ioan Ghişe care şi-a anunţat candidatura în cursa pentru Cotroceni.

În cererea de suspendare a preşedintelui României, Călin Popescu Tăriceanu invocă implicarea preşedintelui în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene în cazul Corinei Creţu, propusă drept comisarului european, precum şi articularea unor raporturi instituţionale în forme necivilizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb