DACĂ VA FI NEVOITĂ, NYSE îşi va majora oferta pentru Euronext

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iunie 2006

Americanii nu abandonează fuziunea cu piaţa pan-europeană

Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE) îşi va majora oferta pentru achiziţia pieţei pan-europene Euronext, în cazul în care va fi ameninţată de Deutsche Börse în acţiunea de preluare, declară directorul executiv al NYSE, John Thain. "Sîntem în faţa unei afaceri cu o flexibilitate financiară de 650 milioane de dolari în numerar, şi fără datorii", a spus Thain. Per total, oferta NYSE pentru Euronext se ridică la aproape 7,8 miliarde de euro (9,86 miliarde de dolari). Propunerea Deutsche Börse valorează 8,6 miliarde de euro (10,87 miliarde de dolari) şi cuprinde o componentă de 870 milioane de dolari în numerar.

John Thain declară că nimic nu poate să-l facă să abandoneze planul de fuziune cu Euronext NV. Într-un interviu acordat publicaţiei britanice Financial Times, Thain a spus că autoritatea franceză de reglementare în materie, AMF, este de acord cu consecinţele fuziunii propuse şi subliniază că autorităţile de reglementare americane "nu se vor amesteca" în operaţiunile din Europa.

John Thain s-a întîlnit la Paris, săptămîna trecută, cu Michel Prada, preşedintele AMF, iar în opinia sa, "Prada înţelege foarte bine că autoritatea americană a pieţei de capital (SEC) nu va avea putere în ceea ce priveşte pieţele europene". La rîndul său, AMF a confirmat că, aşa cum este proiectul actual de fuziune, Prada nu are nicio obiecţie în privinţa reglementării".

Amintim că Euronext reuneşte Bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles şi Lisabona.

Thain mai subliniază că o combinaţie între Euronext şi Deutsche Börse nu va crea o afacere competitivă la nivel global. În opinia lui Thain, eventuala fuziune Deutsche Börse - Euronext va fi în defavoarea Franţei, ca centru financiar, întrucît tranzacţia ar face ca acesta să-şi mute o parte din operaţiuni la Frankfurt.

La începutul săptămînii trecute, Deutsche Börse a făcut publice unele modificări ale ofertei pentru Euronext, însă acestea privesc doar elemente de organizare, nu aspecte financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb