DACĂ VOR FI RESPECTATE CRITERIILE DISCUTATE CU GRAPINI Nicolescu: "Întreprinzătorii nu se vor opune impozitului forferar"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 16 ianuarie 2013

Amplasarea, vadul comercial şi indicele de sezonalitate - criterii pentru stabilirea impozitului forfetar

Întreprinzătorii nu se vor opune impozitului forfetar, dacă vor fi respectate punctele pe care le-au discutat cu Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri şi dacă testele şi analizele vor avea efecte pozitive, a anunţat, ieri, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Impozitul forfetar urmăreşte simplificarea birocraţiei şi va fi stabilit doar după consultările cu reprezentanţii domeniilor vizate, a precizat acesta.

Potrivit domniei sale, va fi elaborată o notă de impact economic şi social şi va fi efectuat şi "testul de IMM", care reprezintă o metodologie specifică de analiză a efectelor actelor normative asupra numărului de firme şi capacităţii de a supravieţui a acestora.

"Consiliul pentru IMM s-a întâlnit, luni, cu ministrul Maria Grapini (n.r. ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri), care ne-a spus că la introducerea impozitului forfetar se vor avea în vedere cinci elemente. Unul dintre acesta este că se va introduce selectiv, doar în anumite domenii, în special în servicii, unde există un grad redus de fiscalizare. Se are în vedere să se elimine situaţiile în care un hotel important din Bucureşti, cu un grad de ocupare de peste 80%, nu plăteşte impozit că nu raportează, de ani de zile, profit. Deci, se va aplica mai ales unităţilor de turism, de cazare, dar şi saloanelor de coafură şi unităţilor de încălţăminte etc", a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu.

În acelaşi timp, vor fi avute în vedere criterii precum amplasarea afacerii, vadul comercial şi indicele de sezonalitate, care sunt analizate pentru stabilirea acestei taxe ce urmează să fie aplicată ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu, potrivit reprezentanţilor CNIPMMR.

"Aceste criterii sună raţional. Impozitul va duce la simplificarea birocraţiei, pentru că nu necesită predarea de situaţii financiare, deoarece acesta urmează să se aplice ca un procent dintr-un venit standard. Ministrul (n.r. Maria Grapini) ne-a asigurat că măsura va fi însoţită de elemente de simplificare, foarte necesare pentru microfirme, şi că introducerea va fi făcută doar după ce se va discuta cu cei care lucrează în branşa respectivă. Fiecare domeniu are întreprizători corecţi, activi, şi acest lucru se reflectă în documente, şi întreprinzători care nu sunt corecţi şi care fac concurenţă neloială", a mai spus Ovidiu Nicolescu.

Ministrul Grapini a declarat, vineri, că impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul al doilea al acestui an, dacă analiza care se află în lucru, referitoare la această taxă, va fi finalizată în primul trimestru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb