Creşterea economică înregistrată de ţara noastră în ultimii ani este o oportunitate, nu "un dat", conform afirmaţiilor premierului Dacian Cioloş, care susţine că această expansiune trebuie valorificată în creşterea nivelului de trai, în evoluţia socială.
Domnia sa a declarat ieri, la Bucharest Forum: "Creşterea economică este o oportunitate dacă reuşim să o facem sustenabilă şi durabilă. Trebuie să existe un echilibru între investiţii şi consum. Aven nevoie de o viziune pe termen lung a politicilor ecoomice şi a celor de dezvoltare a infrastucturii".
Premierul a mai afirmat că acum este momentul în care partidele tradiţionale au ocazia să se reformeze în profunzime, mai ales în modul în care abordează relaţia cu cetăţenii.
"Este un moment cheie în care partidele tradiţionale au ocazia să se reformeze nu doar de faţadă, ca să atragă electoratul doar în momentul alegerilor, ci în profunzime, în substanţă, în modul de abordare (...) Cred nu doar că avem nevoie de feţe noi, avem nevoie şi de un alt mod de a aborda din punct de vedere politic relaţia cu cetăţeanul", a spus Dacian Cioloş, adăugând că "dincolo de modul specific de funcţionare a partidelor şi de nevoia lor de a fi finanţate într-un anumit fel, de a asigura o continuitate a structurilor lor teritoriale, este nevoie de soluţii în aşa fel încât partidele să funcţioneze mai aproape în relaţia cu cetăţeanul".
Premierul a precizat că intenţionează să ducă mai departe angajamentele pe care şi le-a luat la începutul mandatului privind neimplicarea sa în politică. Întrebat dacă îşi va declara simpatia pentru un partid, chiar dacă nu se va înscrie într-o formaţiune politică, Dacian Cioloş a răspuns: "Nu discut despre înscrierea într-un partid politic acum. (...) Nu este vorba de simpatie sau nu. Mi-am luat nişte angajamente la început şi am intenţia să le duc până la capăt. Cred că avem nevoie în primul rând de onestitate şi de credibilitate într-o funcţie publică. Pe de altă parte, am început nişte proiecte pe care vreau să le văd continuate, într-un fel sau altul".
Totodată, premierul şi-a exprimat speranţa că viaţa sa de după alegerile parlamentare va fi una "activă".
Dacian Cioloş: "Stabilitate nu înseamnă şi stagnare. În acest mediu regional destul de volatil din punct de vedere politic şi economic, avem nevoie, în România, de semne de stabilitate, tocmai pentru a da perspectivă şi dezvoltare şi cu atât mai mult semne de stabilitate într-un an electoral. De stabilitate, de echilibru şi de obiectivitate atât cât este posibilă atunci când eşti împins să iei decizii, să tranşezi în unele momente ca să poţi merge mai departe".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vanat în data de 07.10.2016, 10:05)
Este o crestere bazata pe stimularea consumului intern dincolo de cresterea de productivitate asa incat nu are cum sa continue si deci sa fie sustenabila. In plus, nici nu este de dorit sa continue in aceste conditii, prin dirijarea banilor dinspre investitii catre consumul intern, miscare ce amplifica si dezechilibrul balantei de plati externe.