DACIAN CIOLOŞ: "Mi-aş dori să terminăm acest balet al divertismentului politic"

G.B
Politică / 14 octombrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, spune că va aştepta până mâine un răspuns de la foştii parteneri - PNL şi UDMR - dacă sunt de acord sau nu să reformeze coaliţia de guvernare şi subliniază că şi-ar dori să se termine acest "balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul", potrivit Agerpres.

"Foarte multe emoţii în aceste momente, nume peste nume, declaraţii şi întrebări care ţin mai degrabă de un "reality show" decât de o situaţie care implică mult echilibru şi urgenţă. Foştii noştri parteneri m-au rugat să aştept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliţia. Am decis să aştept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziţie, dar am decis să aştept, pentru că un eventual guvern susţinut de coaliţie ar fi cel mai bun lucru acum", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că nu se joacă cu mandatul primit de la şeful statului.

"Situaţia politică este instabilă, situaţia economică se degradează, situaţia medicală este dezastruoasă. Şi, cu toate acestea, primesc întrebări peste întrebări despre jocurile politice care fascinează pe toată lumea în aceste momente. Nu cad pradă disonanţei şi am răbdare, pentru că în această perioadă trebuie ca cineva să aibă calmul necesar rezolvării unei crize. Mi-aş dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienţi oameni maturi care să ştie că soluţiile implică renunţare, poate o formă de sacrificiu, dar şi diplomaţie", afirmă prim-ministrul desemnat.

Dacian Cioloş subliniază că există "un început de negociere" şi îi roagă pe oamenii de presă, analişti sau simpli pasionaţi de jocul politic să înţeleagă că "de rezultatul din aceste zile depinde viaţa multor cetăţeni ai României".

"Am fost azi întrebat şi dacă am impresia că aş putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu. Partidul care îşi asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru", reiterează Cioloş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Are dreptate. Efectiv liberalii dar și parțial udemeristii sunt niște țațe proaste și imbufnate! Liberalii zi că au 27%? și ar merita să formeze guvernul ! Chiar așa? Care liberali? Aripa Câțu? Aripa Iohannis, că deja se vede ceva în această direcție! Aripa Orban care e mai aproape de USR?

    UN calcul corect arată că USR un partid trecut recent prin alegeri fără probleme, e un partid solid,apt să conducă! 

    1. După ce au muncit toată vara să NU existe medicamente pentru tratarea covidului iar nevaccinații/vaccinații mor pe capete din cauza asta în spitale, USR e un partid solid cu strategii solide: 1) omorârea bătrânilor ca să rămână mai mulți bani de deturnat spre stăpânii lor externi 2) "en marche" spre lgbt 3) privatizarea pe 2 lei a puținelor active pe care le mai deține statul (exact astea care acum fac bani cu toptanul datorită exploziei prețurilor la curent/gaz).

      Să vină guru bivolaru - maestrul lui cioloș - la Ministerul Sănătății. În loc de anticorpi monoclonali, favipiravir, tocilizumab, ivermectină îi integrează el în absolut cu pipi din mijlocul jetului. MISA style. 

    NICI DRACUL SA TE EA NU VREA SA FACĂ CU ALIFIE CU TINE RETARDATULE, TRĂDĂTORUL E DE TARA ÎN FAVOAREA FRANȚEI AI UITAT FETITA LUI EMANUEL MACRON, CURVO, GUNOIULE CA AI FOST PUS PRIM MINISTRU DE IUBITUL TĂU, FETITA STEARPA CA ȘI TINE DE LA COTROCENI CARE A COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV PENTRU TINE. BILANȚUL VOSTRU. CU TINE 1 AN DE ZILE PRIM MINISTRU ADICĂ 365 DE ZILE. 65 DE MORȚI ÎN INFERNUL DE LA COLECTIV COMANDAT DE VOI CRIMINALILOR ÎN SERIE PLUS 300 DE OAMENI NEVINOVATI DISTRUȘI, NENOROCIȚI DE VOI INVALIZI PE VIATA. ACUM DUPĂ CE LAI ÎNȘELAT CU MACRON VA ȚI ÎMPĂCAT. NU VA ESTE RUȘINE VOUĂ BESTIILOR, SATANIȘTILOR, MONȘTRILOR, CRIMINALILOR ÎN SERIE. CE AI FĂCUT TU ÎN 2016. TU RAMII ÎN ISTORIE CA GUVERNUL 0.NU AVEȚI MUSTRĂRI DE CONȘTIINȚA. PUTEȚI MINCATI, DORMI BINE. DAR DE UNDE LA VOI MUSTRĂRI DE CONȘTIINȚA.

    1. Ce zici Gogule de seriozitate si stabilitate la voi?ha.ha.ha.

    Cioloș nu e divertisment, e țigănie românească.

    1. Punct ochit - punct lovit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb