Damen lansează o navă destinată aprovizionării platformelor de foraj marin

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii / 17 ianuarie 2013

Damen lansează o navă destinată aprovizionării platformelor de foraj marin

Pentru acest an, olandezii din Şantierul de la Galaţi şi-au propus să depăşească cu mult cifra de afaceri înregistrată în ultimii doi ani care s-a situat cu puţin peste 60 de milioane de euro

Deşi criza economică le-a pus piedici, scăzând simţitor profitul din ultimii ani, navaliştii au reuşit să claseze Şantierul Naval de la Galaţi pe locurile fruntaşe din România iar rezultatele financiare înregistrate s-au menţinut pozitive. Olandezii de la Damen debutează în forţă şi în 2013 lansând mâine prima navă programată pentru acest an. Este vorba despre o navă de peste 80 de metri lungime destinată aprovizionării platformelor de foraj marin construită pentru Compania "World Wide Supply" din Norvegia. "Aceasta face parte dintr-un grup de 6 nave PSV complet echipate care au fost comandate Grupului Damen de către armatorii norvegieni. Destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din Marea Nordului. Nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată poate opera ca navă stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluare marină", a declarat Corina Pârvu, purtător de cuvânt Damen Galaţi. În ceea ce priveşte calitatea, domnia sa a explicat că nava are asigurată propulsia cu două propulsoare azimutale Schottel şi va opera ca o navă cu "poziţionare dinamică DP2" atunci când va desfăşura operaţiuni de descărcare/încărcare în jurul platformelor de foraj marin sau de exploatare a hidrocarburilor marine.

"Construirea în România a unei astfel de nave de aprovizionare reprezintă încă un semnal clar al integrării în structurile europene, demonstrând tot­sodată înaltă apreciere a standardelor de construcţie atinse în şantierul nostru gălăţean", a declarat Florin Spătaru, directorul economic al Şantierului Naval. Domnia sa a mai adăugat că în 2013, Damen va livra 21 de nave motiv pentru care consideră că la sfârşit de an vor avea o cifră de afaceri cu mult mai mare decât rezultatul obţinut în ultimii ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb