Dan Nicu, BRD Asset Management: "România, printre primele în Europa, după ritmul de creştere a fondurilor de investiţii"

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2013

Dan Nicu, BRD Asset Management: "România, printre primele în Europa, după ritmul de creştere a fondurilor de investiţii"

Ţara noastră se situează printre primele ţări în cadrul asociaţiei europene a administratorilor de fonduri EFAMA în ceea ce priveşte ritmul mediu anual de creştere a activelor aflate în administrare, potrivit lui Dan Nicu, Director General BRD Asset Management.

"În acest context am constatat şi menţinerea unui interes crescut al investitorilor, în special pentru produse de investiţii cu risc mai scăzut cum ar fi fondurile cu plasamente în instrumente monetare şi cu venit fix", ne-a spus domnia sa, în cadrul unui interviu referitor la piaţa fondurilor mutuale.

La 31 iulie 2013, BRD Asset Management avea în administrare active totale de 1,17miliarde lei, reprezentând o cotă de piaţă de 6,23%.

În portofoliul BRD Asset Management, se regăsesc fondurile BRD Obligaţiuni (active de 17,6 milioane lei), BRD Acţiuni (15,4 milioane lei), BRD Diverso (26,5 milioane lei), BRD Simfonia 1 (561,5 milioane lei), BRD Euro Fond (548,5 milioane lei).

Reporter: Cum caracterizaţi, în acest moment, piaţa fondurilor mutuale, în contextul în care economiile populaţiei în bănci depăşesc 40 de miliarde de euro?

Dan Nicu: Piaţa OPCVM în România a înregistrat o creştere puternică în ultimii ani, iar România se situează printre primele ţări în cadrul asociaţiei europene a administratorilor de fonduri EFAMA în ceea ce priveşte ritmul mediu anual de creştere a activelor aflate în administrare.

În acest context am constatat şi menţinerea unui interes crescut al investitorilor, în special pentru produse de investiţii cu risc mai scăzut cum ar fi fondurile cu plasamente în instrumente monetare şi cu venit fix.

Reporter: Care ar fi măsurile pe care administratorii de fonduri din ţara noastră ar trebui să le ia, în contextul în care, la nivel european se pregătesc măsuri de salvare a băncilor din banii deponenţilor (bail-in)?

Dan Nicu: Aş vrea să facem o distincţie clară între cele două tipuri de industrii, iar în acest sens menţionăm că administratorii de fonduri pun accentul pe intensificarea măsurilor de protejare a investiţiilor prin implementarea unor politici de administrare a riscurilor foarte riguroase, bazate pe politici prudente în ce priveşte expunerea pe anumite categorii de instrumente şi emitenţi.

Reporter: Ce v-ar determina să investiţi mai mult pe piaţa locală de capital?

Dan Nicu: Deciziile de investire pe piaţa de capital se iau în urma unor analize fundamentate în funcţie de categoria de instrumente, oportunităţi, rezervele de creştere, sectorul de activitate etc. Creşterea lichidităţii, a volumelor tranzacţionate, a numărului de emitenţi atractivi ar fi doar câteva din elementele care ar stimula şi mai mult investiţiile pe piaţa locală de capital.

Reporter: Este BRD Asset Management interesată de programul de listări anunţat de statul român?

Dan Nicu: În mod cert, da, evident în funcţiile de condiţiile şi preţurile din ofertele respective.

Reporter: Dar de emisiunile de obligaţiuni preconizate de Transgaz şi Transelectrica?

Dan Nicu: Da, în aceleaşi condiţii.

Reporter: Care sunt măsurile pe care le aşteptaţi de la conducerea Bursei de Valori Bucureşti? Dar de la Autoritatea de Supraveghere Financiară?

Dan Nicu: Mai multă implicare din partea BVB în atragerea de noi emitenţi, selecţia acestora şi stimularea lor (prin reducerea costurilor).

Reporter: Care sunt tipurile de fonduri preferate de investitorii români? De ce?

Dan Nicu: Fondurile care comportă riscuri scăzute sau moderate. Conferă mai multă siguranţă şi au o lichiditate sporită, deci permit accesul imediat la investiţiile efectuate.

Reporter: Care sunt planurile pentru anul viitor din perspectiva ofertei de produse şi a atragerii de noi investitori?

Dan Nicu: Dezvoltarea de noi produse în funcţie de cererea şi nevoile investitorilor, simplificarea procedurilor fiscale cu impact direct asupra consumului de timp pentru investitori, îmbunătăţirea raportului risc/performanţă

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb