Dan Şova, reţinut de către DNA pentru 24 de ore

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 decembrie 2015

sursa foto: captură video Agerpres

sursa foto: captură video Agerpres

Actualizare 20:45 Cererea DNA de arestare a lui Şova se judecă mâine dimineaţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca mâine dimineaţă cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Judecătorii au stabilit ca procesul să aibă loc începând cu ora 09:30.

În consecinţă, Şova va petrece noaptea în arestul Poliţiei Capitalei.

(A.C.)

-------------------

Actualizare 16:45 DNA: Şova va fi prezentat azi Instanţei supreme pentru arestare

Dan-Coman Şova, reţinut pentru trafic de influenţă, va fi prezentat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat emis de DNA.

În ordonanţa de reţinere se arată că există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015)".

(A.C.)

------------------

Actualizare 16:22

Senatorul Dan Şova a fost reţinut astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură, transmite Digi 24.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:16 Dan Şova, la DNA după avizul Senatului pentru reţinerea şi arestarea sa

Senatorul social-democrat Dan Şova s-a prezentat la DNA astăzi, după ce Senatul a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă în noul dosar, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro, transmite Digi 24.

Senatorul Dan Şova nu a făcut nicio declaraţie înainte de a intra în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:40

Senatul a aprobat astăzi cererea DNA de arestare preventivă şi reţinere a lui Dan Şova, încuviinţând ridicarea imunităţii senatorului social-democrat, cu 95 de voturi "pentru" şi 30 "împotrivă", potrivit Digi 24.

Conform rezultatului anunţat în plenul Senatului de social-democratul Ioan Chelaru, şi-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat "pentru" solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, 30 au votat "împotrivă", iar 2 voturi au fost anulate.

(S.A.)

------------

Actualizare 10:42 Şova: "Nu există nicio probă, există un denunţ, atât"

Senatorul Dan Şova a declarat astăzi, în plenul Senatului, că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ.

Şova a adăugat că, în acest fel, se apropie de recorduri nedorite.

"Cred că încep să mă apropii de recordui nedorite", a afirmat senatorul în deschiderea discursului său din plenul Senatului, în condiţiile în care este pentru a treia oară când senatorii trebuie să decidă ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Şova a mai spus că la dosar nu există nicio probă împotriva sa şi că nu reprezintă un pericol public, astfel încât măsura arestării preventive nu se justifică. "Nu am văzut să se sperie lumea de mine în staţia de tramvai", a spus Şova.

"S-a prezentat în faţa dumneavoastră un dosar de 3000 de file, acel dosar se referă la două infracţiuni: abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ si ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nicio probă, există un denunţ. Atât", a mai declarat Şova în faţa colegilor săi.

(S.A.)

-----------

Senatul votează astăzi cererea DNA de reţinere şi arestare în cazul Şova

Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova va fi supusă astăzi votului plenului Senatului, începând cu ora 10:00.

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiţiei în cazul senatorului PSD Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

După ce şi-a studiat dosarul, Dan Şova le-a spus senatorilor jurişti, la audiere, că este nevinovat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. din cate stiu eu nu exista nici unul de acolo ca sa fie luat pe degeaba .imi cer mii de scuze fata de DNA ca l-am acuzat ca este directia a6 a securitatii.DARRR astept pe BLAGA BOC samd. cred ca nu o sa-i omita ca daca-i omite inseamna ca sunt mai CORUPTI decat CORUPTII

    Si Predoiu si Gorghiu aveau contracte similare. Este bine ca Sova e pus deoparte este rau ca Predoiu si Gorghiu stau binemersi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb