Dăncilă acuză guvernele UE de "dublu standard"

E.M.
Politică / 4 februarie 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a acuzat, într-un interviu acordat Politico, guvernele Uniunii Europene (UE) de standarde duble pentru că au criticat România din cauza corupţiei şi a intervenţiei jandarmilor la protestele antiguvernamentale din 10 august 2018.

Dăncilă a precizat că problema corupţiei este prezentă şi în Europa de Vest şi a arătat că nu a existat o indignare a liderilor UE atunci când au existat ciocniri între forţele de ordine franceze şi "vestele galbene".

"România nu are voie să facă ce fac alte state", a declarat Dăncilă.

"Am văzut ce s-a întâmplat cu «vestele galbene» în Franţa", a afirmat ea, făcând referire la protestele de stradă faţă de politicile preşedintelui francez Emmanuel Macron care au dus la violenţe. "Nimeni nu a avut nicio reacţie. Este un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European şi să spună «Ne dorim o rezoluţie privind Franţa»".

Dăncilă a criticat şi comparaţiile între guvernul României şi cele din Ungaria şi Polonia, ţări vizate de proceduri de infringement din partea Uniunii Europene pentru că încalcă valorile fundamentale ale blocului european. Aceste comparaţii au fost făcute de Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

"Dacă el consideră că îşi poate face campanie în detrimentul României şi să acuze un stat ca România, nu cred că aceasta este o cale constructivă de a lucra", a precizat premierul, conform News.ro.

De asemenea, ea consideră nedrept faptul că doar România şi Bulgaria sunt vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind justiţia al Comisiei Europene.

"Acest mecanism, se spune, ar ajuta România şi Bulgaria. Vorbeşte despre corupţie. Dar am văzut acte mari de corupţie în Olanda, în Franţa, Germania. Nimeni nu a cerut introducerea unui astfel de mecanism acolo", a precizat Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. de tuta!

    Ce ne intereseaza pe noi, deocamdata, ca exista coruptie si in alte tari ale lumii? 

    Idioato,  

    coruptia ta si alor tai, si nu numai, ne-a facut saracii Europei in una dintre cele mai bogate tari ale continentului. Asta vedem noi. Asa ca in loc sa tot dai din gura mai bine ia masuri impotriva coruptiei.

    Vai de capul tau de idioata. 

    1. Bravos Pribeagule;dar zi ceva si despre cei ce-i scriu ce trebuie sa spuna sau sa transmita , deoarece creierul Ei, nu este in stare de asa ceva !

      milogule, ti-e dor de niste licurici? sa nu explodezi, mamaliga! stai in genunchi ca sa primesti si tu ceva, bai ghiocelule! Zici ca am ajuns saraci din cauza coruptiei? Pai, cine a corupt oare, bai adormitule? Nu te uiti in jurul tau? Vezi firme mari romanesti care au lanturi de magazine? Vezi fabrici romanesti undeva? Vezi mall-uri ale romanilor in toata tara? Pe ce lume traiesti, bai prostovane?

      Ai biziit de-ai ametit. Revino-ti! Pina cind vei reusi, este drept sa te numesc cum esti, adica Ametila.

      Deci Bizila Ametila, poti fi una din enorm de multele trompete de partid care raspindeste minciunile gruparii infractionale corupte si nemernice ajunsa la conducerea scumpei tari, caz in care nu prea avem ce discuta logic, sau unul dim miile de mici comercianti loviti naprasnic in afacerile lor lanturile de uriase magazine, cu proprietari straini sau romani, caz in care putem discuta, pentru a te scoate de pe caile gresite pe care ai luat-o razna. 

      Da, categoric, am ajuns saracii Europei in una dintre cele mai bogate tari ale continentului, numai si numai din cauza coruptiei. Doar aveam un drum luminos in fata :)) si cu toate astea s-a intimplat ce s-a intimplat, adica ceva foarte, foarte rau. 

      Da, categoric, fara infractori in functii publice!

      Nu poți vorbi cu capul tău. Așa că ai doua soluții, cea bună du-te la psihiatru, cealaltă, o știi. Nu există, numai prostul e consecvent așa ca tine. Daca tu vezi numai pesedisti, comuniști și chioșcari, ce sa mai vorbim? Pe bune, îmi e milă de tine! Ești o oaie bună să inghita gunoaiele altora și să zică sărut mâna! Dar are și prostul mândria lui, chiar fudulie putem sa îi zicem.

      Pai ea e proasta și idioată sau tu? In germana ia evaziunea fiscala ,= 120 MLD euro Franța 1115 MLD euro. Italia 190 MLD euro....pai asta corupție? Așa că stimabile no more comments please

    Așa este, sunt standarde duble cu care judecă cei din vest. Nu cred că e un motiv că noi sa mergem în direcția de construire legi pro corupție, discriminare pozitivă pentru infractori și așa mai departe. Standardul dublu nu e ceva nou, nu trebuie sa distrugem ce am construit.

    De îndată : dă ordonanţe și legi neagreiate de POLITICIENI,PARLAMENTARI,MAGIS TRATRAŢII....ex. LEGEA IQ-ului,LEGEA MEGArăspunderii.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb