Darcom Energy: Sistemele fotovoltaice de stocare Off-Gride şi Hibride diminuează incertitudinile investitorilor

F.D.
Companii / 31 octombrie 2023

Darcom Energy: Sistemele fotovoltaice de stocare Off-Gride şi Hibride diminuează incertitudinile investitorilor

Consumatorii casnici şi industriali de electricitate care doresc să îşi asigure propriul consum prin investiţii în instalaţii fotovoltaice se lovesc atât de lipsa de stabilitate a legislaţiei, cât şi de dificultăţi în procesul de avizare şi de inadecvarea reţelelor electrice în privinţa condiţiilor de preluare a energiei regenerabile. Pentru ca România să poată atinge obiectivele climatice trasate prin Green Deal, va trebui să accelereze procesul de instalare de noi capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile. Dar nici acest lucru nu va fi suficient, atâta timp cât reţelele electrice sunt nepregătite pentru un flux tot mai mare de energie intermitendă şi meteo-dependentă. Una dintre soluţiile Darcom Energy la această situaţie este reprezentată de sistemele fotovoltaice Hibrid, o alternativă viabilă care oferă proprietarilor de case un plan de economii durabil pe termen lung şi energie curată.

"Am finalizat mai multe sisteme industriale cu stocare care pot susţine o fabrică atunci când nu are reţea publică de energie, soluţii care devin tot mai relevante, în condiţiile reţelei publice din ce în ce mai instabilă. Serviciile companiei vizează sectoarele industrial, comercial, auto, maritim, office şi rezidenţial", a declarat Cornel Eftenoiu, directorul general al Darcom Energy.

Sistemele fotovoltaice Hibrid au numeroase aplicaţii, precum aducerea energiei electrice în zonele rurale şi îndepărtate, alimentarea cu energie de urgenţă în timpul dezastrelor naturale sau utilizarea energiei de rezervă pentru zonele care se confruntă cu întreruperi frecvente în alimentarea cu electricitate. Aceste sisteme fotovoltaice hibride livrate de Darcom Energy pot fi conectate la reţeaua electrică publică, permiţând utilizatorilor să împartă sau să preia energie din reţeaua publică în funcţie de nevoi. Aceasta poate asigura o rezervă suplimentară de energie în cazul în care producţia solară şi stocarea nu sunt suficiente pentru a acoperi consumul.

Până în prezent, Darcom Energy a instalat peste 950 de sisteme fotovoltaice în ţară, preponderent pentru clienţi industriali. Echipamentele utilizate de Darcom Energy sunt importate direct din Olanda, Germania, Italia şi Austria. Numai în 2023, compania a montat 185 de sisteme fotovoltaice care însumează o capacitate de peste 25 MW. Cea mai mare capacitate instalată este de 3 MW, dar compania are proiecte unde companii care au sedii la nivel naţional, apelează la astfel de instalaţii pentru fiecare punct de lucru, unele dintre ele cu capacitate însumată mai mare de 5 MW.

Peste 30% din consumul de energie din România este produs din surse regenerabile, fiind peste media europeană şi în faţa unor ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic, cum este cazul Italiei, Franţei sau Poloniei. Topul ţărilor cu cel mai mare consum de energie din surse regenerabile este condus de Austria (76,2%), urmată de Suedia (peste 75%) şi Danemarca, fiind completat de Portugalia şi Croaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb