DAREA ÎN PLATĂ - UN NOU HOP Justiţia a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Banca Românească

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iunie 2016

Serialul "Darea în plată" continuă cu noi episoade, ţinându-i în suspans atât pe spectatori, dar mai ales pe actorii implicaţi.

Ultima scenă este decizia Judecătoriei Buzău, care a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Banca Românească faţă de Legea dării în plată.

Într-un dosar în care a contestat notificarea clientului, în data de 25 mai, banca a depus în instanţă şi un memoriu prin care a ridicat excepţia de neconstituţionalitate, vizând legea în integralitatea ei.

Justiţia a respins această cerere, după cum arată informaţiile publicate, miercuri, pe portalul instanţei.

Judecătoria Buzău a hotărât: "Solutia pe scurt: Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr. 77/2016 (n.r. Legea dării în plată) în integralitate (...) solicitate de reclamant. Cu drept de recurs pe cale separată la Tribunalul Buzău în termen de 48 ore de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Buzău. Respinge solicitarea reclamantului de suspendare a judecăţii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate. Acordă termen de fond pentru continuarea judecăţii la data de 22.06.2016".

Avocatul Gheorghe Piperea, care a redactat legea, ne-a spus că majoritatea băncilor au ridicat excepţia de neconstituţionalitate împotriva întregului text legislativ, subliniind: "Contestaţiile împotriva notificărilor făcute de clienţi sunt aproape identice la toate băncile şi se bazează în proporţie de 99% pe aşa-zisa neconstituţionalitate a legii, restul de 1% însemnând referiri aberante la unele criterii, cum ar fi că un imobil nu este locuinţă şi, deci, nu poate fi dat în plată. Odată ce a fost respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, din contestaţie aproape că nu a mai rămas nimic".

Gheorghe Piperea susţine că o lege nu poate fi atacată în integralitatea ei ca fiind neconstituţională.

Avocatul a adăugat: "Poate fi atacat unul-două-trei texte din lege, în situaţia în care, dacă acestea ar fi eliminate, atunci ar fi rezolvată problema juridică. În cazul Legii dării în plată, singurul articol care ar trebui atacat, pentru a rezolva problemele ridicate în contestaţie, ar fi articolul 4, care face referire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii ca să intre sub incidenţa legii".

Gheorghe Piperea susţine că sunt sute astfel de contestaţii depuse de bănci.

Mai mulţi bancheri au anunţat, înainte de aprobarea legii, că vor ridica în instanţă excepţia de neconstituţionalitate, câteva dintre bănci adoptând deja această strategie.

Opinia Cititorului ( 96 )

  1. Ce era de așteptat se întâmplă.

    Justiția funcționează și în România.

    1. Cred ca bancherii intra în fibrilațiI.

      Rezultatul era previzibil.  

      Judecătorii nu au de ce sa verifice constituționalitatea .

      De acord

      Penibili pana la capăt  

      Nu credeam ca o sa văd în ROMÂNIA justiția punând la punct interesele mafiote din banci.Iată ca se întâmplă.

      Imi place ca iti raspunzi singur. Armata ta de postaci unde e sa te secondeze? :))))Stilul tau e inconfundabil si in acelasi timp amuzant. Carry on :)))

      postac unu

      postac doi

      postac doi

      pstacul unu

      Eh, ei nu au mai postaci, ei sunt doar niste oameni "amarati" de unde sa aiba ei bani de postaci? :))))

      Si eu sunt in Tribunal si functioneaza corect!

      Cred ca Isarescu poate sa isi dea demisia dupa aceasta decizie.

      Si ai sa vezi ca Judecatori impart dreptatea, daca ajungi la ei, adica deschizi proces.

      Ai dreptate. Justiția works.

    Și cam gata cu circul bancilor și neconstituționalitatea .

    O lege simpla care corecteaza derapajele bancilor. 

    1. 00:05. Foarte prompt, mobilizare din ce in ce mai buna la postacii chf. Mi-e teama insa ca n-ai apucat sa citesti articolul cu atentie, grabit fiind sa executi script-ul. Undeva in articol spune asa:

      "Cu drept de recurs pe cale separată la Tribunalul Buzău în termen de 48 ore de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Buzău". Adicatelea abia dupa ce se judeca recursul e sigur daca va ajunge sau nu la CCR. Intre timp, vorbe, praf in ochi ca sa va abata atentia de la... 

      Justiția totuși funcționează în România, ionut!

      Mi se pare corect...Danutz. Justitia o sa functioneze si in cazul retroactivitatii! Tu ai luat acum 9-10 ani un imprumut full-recourse(fara dare in plata) pe care o lege vine sa il transforme intr-unul non-recourse. Mult succes in a demonstra ca legea nu e retroactiva. Poate pe la Buzau, Simleu Silvanei, Vaslui sau Botosani tine figura, dar in fata unor tribunale ca cele de la Bucuresti sau UE sansele sunt 0.

      Mersi

      Exact la București vom vedea săptămâna viitoare același rezultat.Du-te pana la judecătorie ,e aproape de sediul vostru. 

      Poate surpriza vine de la Campulung, pe 14, ce zici de asta? ;)

      postacul melinte

      postacul 2

      Asa este.

      Tribunalele din Bucuresti si UE ?

      Vedem, dar nu se mai baga nimeni sa scoată castanele din foc pentru bancheri.

      Mai ales decând DNA veghează.  

      Abia acum o sa explodeze numărul notificărilor mai ales ca nici impozit nu se mai plătește.

      La voi la comunicare aveți vreo situație cu numărul notificărilor ? 

      Daca da si o instanta din capitala o decizieca asta promiti ca iti pui pene si faci cucurigu pe arcul de triumf ?:)

      Tu oricum ramai fara ocupatie. Pe arcul de triumf te mai destinzi.

      Promit! Dar daca instanta din Capitala nu decide cum ti-a spus tie Piperea, promiti si tu ca vii cu mustacioara sefului tau in plic si o lasi pe scarile de la BNR, acolo unde ati aruncat cu monezi? Ca si tu ramai fara ocupatie, cu ocazia asta ai timp de o plimbare Cisnadie-Bucuresti.

      Te inseli, declinul schemelor Ponzi e un hobby fara sfarsit. :))))))))

      Te referi la sistemul tip MLM prin care iti genereaza profituri GCCC?

    E foarte posibil ca niciuna din excepțiile de neconstituționalitate ridicate de banci sa ajungă pe masa CCR.

    Simplu  

    Legea e foarte simpla și de bun simt.

    Bravo Piperea ! 

    1. E de bun simt pentru aia care scapa de datorii, nu e de bun simt pentru aia care le platesc in fapt ;) De retroactivitatea unei legi ai auzit vreodata in viata asta? Ceea ce spune Piperea acolo e frectie, legea e retroactiva, de aia "prostii" aia din UE au scris in asa fel Directiva 17 incat sa se aplice DOAR contractelor incheiate dupa intrarea ei in vigoare.

      postac trei

      Tu daca te-ai nascut acum ceva ani si inca produci efecte si azi inseamna ca esti retroactiv ? :)

      Nu, inseamna ca un contract a fost modificat abuziv prin interventia statului.

      Aveai un contract prin care cineva lua un mar si il platea. Statul s-a bagat pe fir si ii spune debitorului ca poate da cotorul de mar in schimbul datoriei. Acest lucru este nedemocratic, neconstitutional. 

      Incearca si alt punct de vedere.Creditacul a cumparat un mar otravit .Trebuie creditacul sa plateasca cu viata pt asta ?Ala de a evaluat marul ca fiind bun si i-a dat bani nu are nicio vina ?E constitutional ca creditacul sa fie exterminat pt ca banca are o pozitie de forta capatata printr-un contract ?

      Deci te-ai nascut prin interventia statului ? :))))

      nu, ai fost avortat prin interventia statului

      Statul e reglementator, intervine normal intr-o relatie contractuala in care banca a facut abuz. Situatia e demonstrata de numarul de procese din ultimii ani.

      nu confunda clauzele abuzive cu darea in plata cauzata de deprecierea activelor si riscul valutar, de ce trebuie sa rumegi aceleasi minciuni de fiecare data, ne-am plictisit de ele, sunt minciuni de mahala

      Ai dreptate. Daca mai exista om care nu intelege ca impredictibilitatea statului, terfelirea proprietatii private si a contractelor, caracteristici ale Romaniei, NU AFECTEAZA DOBANZILE si ratingul tarii pentru investitori, atunci este cazut in cap. Din aceasta cauza dobanzile in Romania sunt cu 2-3% mai mari decat in Vest. Se cheama RISC DE TARA.

      Corect

      Dacă banca la care lucrezi, Ionut, avea un contract ferm cu urmașii unui sclav ca aceștia sa fie în continuare sclavii băncii după ce acesta moare și intre timp se votează o lege de parlamentul ales democratic care spune ca sclavia e abolită,

      Banca considera în continuare ca abolirea sclaviei e antidemocratica și neconstituționala?  

      E retroactiva sau operează pentru viitor legea?  

      Adica unii rămân sclavi pana la moarte și alti pentru ca s-au născut mai târziu sunt oameni liberi?

      Multumesc 

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      "Romanca" get-beget cu vila in Voluntari pe credit preferential pe timpul cand era bancherita la RBS sau "nepoata" de la RAR cu salariul umflat din pix de unchiu ca sa gabjuiasca mai multi bani la credit si astea sunt tot sclave ale bancilor, saracele de ele.

      comparatia sclaviei cu poprierea a maximum 30% din salariu (hei, poti sa o reduci la 20%, prin lege) este o nebunie propagandistica mizerabila

      daca poti plati cei 20-30%, atunci plateste-i 

      platesti ca ai fost prost in criza.mai bine o tuleai cu banii luati pe bojdeuca pusa gaj si iti luai o casuta nialcosa in vreun neighbourhood american, cu back yard si cutie postala cu stegulet.nu te mai gasea nimeni si acu erai deja naturalizat acolo.

      Haha

      Daca nimere in Detroit? 

      tot la bloc? daca tot o uschea cu malaiu macar sa il bage intr-o casuta cu mansarda in vreun orasel linistit.atuncea erau mai scumpe cotele lui nea nicu decat casele la curte in america.v as invata io multe mai copii dar vorbiti cu makestrul sa ma lase!

    „ Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii ce se ataca."

     

    Codul de procedura civila instituie insa si unele termene speciale de recurs : termenul de recurs impotriva hotararii prin care se solutioneaza conflictele de competenta este de 5 zile ; termenul de recurs impotriva ordonantei presedintiale este de 5 zile ; termenul de recurs impotriva hotararii de divort este de 30 de zile ; termenul de recurs impotriva ordonantei de adjudecare este de 40 de zile . 

     

    Judecatorul din Buzau acorda 2 zile pentru recurs. Exista oare un temei legal pentru acest termen pe care el l-a decis? Nu cred. Adica, pe repede înainte, nu mai judecați, se execută. Așa erau și procesele comuniștilor. 

    1. Unde e problema?

      Avocații au destul timp sa facă recurs. 

      Sunt în vacanta. ?

      Acum te pomenești ca te pricepi și la magistratura. 

      A dat timp suficient: 48 de ore, 2880 de minute

       

      172800 secunde pentru recurs ESTE TIMP SUFICIENT

      Justitia functioneaza in Romania dupa propriile legi. Fereasca sfantul si Dumnezeii ei de lege sa ajungi intr-un tribunal ca te omoara judecatorii cu dreptatea in brate. 

      Asa spune legea ca se dau termenele de recurs.

      La postat se pricepe doar ca începe sa nu mai fie cerere.

      Și o zi era suficientă, nu crezi?

      Ai văzut ce prostii scriu avocații bancilor în excepțiile de neconstituționalitate.?

      Le acorda prea mult timp nu prea puțin.  

      E judecator de Buzau, ce vrei?...

      Aoleu, dar de unde stii, incep sa va dea afara sefii vostri?

      Te crezi pe Târgu Ogna?

      Este posibil ca judecatorul sa fi vazut ca avocatul celor de la Banca Romaneasca (niste greci) este atat de praf incat si-a spus "nici in 30 de zile, cat ar fi trebuit sa dau termenul de recurs, asta nu termina de citit constitutia, asa ca ii dau 48 (dar de ore) sa imi vina cu recursul".

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului].

      -nt.

      10 zile la conflict de munca de la pronuntare. 

      Acum nu

      Bravo pentru opinie, mai exista oameni verticali.

    Penibil! Rau e s-o iei pe coaja in halul asta, cand te dai destept de mama-mama!

    1. postardule

      Hahahaha

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului]

    1. Fratioare, nu stiu cine esti dar bravo tie! Ai deschis ochii multora cu privire la iubitorii de legi "erga-omnes"!

      Hahaha

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului].

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului].

    [Mesaj eliminat conform regulamentului].

    1. Sunteti praf.

    Judecatoria Buzau a spart gheata, felicitari!

    Sa curga notificarile pe ldp !

    Se vede disperarea bancherilor, felicitari din toata inima initiatorilor ! 

    1. Felicitari si tie. Ne-am distrat.

      Colo, in colo, pe colo, la colo, cu colo. 

      In limba romana vorbita de BNR se scrie incolo. La fel este in DEX. 

    Buna dimineata.

    Sectiunea de comentarii s-a umplut cu "Mesaj eliminat, conform regulamentului", ilustrind cit gunoi trebuie curatat, cit venin, cit mahalagism.

    1. Vreo 2,3 mesaje pareau a fi ale lui Sima si se ridica niste intrebari. Oare Sima nu e tot cititor? IP-ul lui nu contribuie la traficul siteului? El de ce nu are in consecinta drept la comentarii?

      Nea Florica Makensen unde e bre libertatea de exprimare cu care te laudai? A sburat puiu cu ata cum zicea siminica.

      Poate sa comenteze cit vrea, respectind Regulamentul

      Dar, el nu-l respecta.

      Daca ma interesa traficul si numai traficul, atunci faceam un site pentru escroci. 

      Daca vrei mahalagisme si daca vrei sa injuri, atunci zboara dupa puiul cu ata!

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Nu stergi numai mahalagisme Make, lasa vrajeala. Stergi orice referire la coruptii GCCC cum sunt spagara de la RAR, grecoaica cu 5 gusi si vila in Voluntari sau "amaratul" cu 3 case in Tg.Mures, langa Piata Garii. Ai dispozitie de la prietenul Piparos sa nu mai apara nimic despre mafiotii din GCCC. Lasa vrajeala ca esti om batran, stergi orice referire la astia dar lasi toate ineptiile lor!

    Dreptul la un proces echitabil este serios viciat de judecatorul din Buzau prins scurtarea termenului de recurs. Este evident ca nu poate judeca obiectiv.

    Judecatorul trebuie recuzat. 

    1. Te-ai agatat de un pai, vezi ca o sa te ineci!

      Asa este, foarte corect. Nu avem sanatate, nu avem educatie, nu avem nici justitie.

      Si cine-i opreste sa-l recuze ? Problema e ca bancile au avocati din ce in ce mai slabi.Cand Isarescu a zis ca vom cunoasteavocatii bancilor am zis mamaa sa vezi ce-i asteapta pe creditaci va fi vai de pielea lor.Acum incep sa cred ca a facut misto de ei :)

      Cred ca ai dreptate

      Dna judeca si la ora 20.

      A facut bine judecatorul. Elibereaza instantele.

      Scapa de povestea cu constitutionalul, scapa de cei executati pe diferenta, se pot duce si ei linistiti in vacanta, oameni sa notifice bancile. 

      Bancile erau vazute ca niste zei inainte de criza.

      Acum sunt carpa de sters pe jos.

      Au pierdut imaginea, increderea, cuvantul de onoare, corectitudinea, au fost condusi de lacomie, isi cam frang gatul. 

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Beeep?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb