Darian DRS: Preţurile terenurilor din Bucureşti scad

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 august 2011

În provincie apar primele creşteri

Preţurile terenurilor au scăzut, la nivel naţional, cu 18% în semestrul I din 2011 comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce comparativ cu semestrul II din 2010 scăderea a fost de aproximativ 7%, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă Darian DRS.

În ceea ce priveşte Bucureştiul, preţurile au scăzut cu aproximativ 15% în semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I din 2010, şi res-pectiv cu 5% comparativ cu semes-trul II din 2010. Terenurile din zona ultracentrală a Capitalei se tranzacţionează la preţuri cuprinse între 1.200 şi 1.700 de euro/mp, preţuri constante comparativ cu semestrul al doilea al anului trecut, în timp ce în zonele mărginaşe preţurile au fost cuprinse între 30 şi 120 de euro/mp, o scădere, în medie, de aproximativ 17% în primul semestru din acest an faţă de ultimele şase luni din 2010.

"De remarcat este faptul că există oraşe în care creşterea pe acest segment a început deja. Este vorba de Târgu Mureş pentru care, deşi comparativ cu semestrul I din 2010 s-a înregistrat o scădere de aproximativ 12%, în ultimele şase luni preţurile au crescut cu aproximativ 6%. Acolo, preţurile pleacă de la 10 euro/mp în zonele periferice şi pot ajunge la circa 400 euro/mp în centru. La fel şi în Miercurea Ciuc, dacă raportat la 12 luni preţurile au rămas relativ neschimbate, pentru ultimele şase luni s-a înregistrat o creştere de 6%", a spus Adrian Crivii, pre-şedin-tele Darian.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Galaţi, unde comparativ cu semestrul I din 2010 scăderea a fost de 3%, în timp ce comparativ cu semes-trul II 2010 s-a înregistrat creştere de aproximativ 8%. La Cluj Napoca, deşi comparativ cu semestrul I din 2010 scăderea a fost de aproximativ 11%, în primul semestru al acestui an se constată că preţurile au rămas relativ neschimbate.

Darian, o companie cu capital integral românesc care activează în sfera consultanţei pentru evaluare, a înregistrat, în 2010, o cifră de afaceri de 11 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb