Datoria externă a României a ajuns la 90 miliarde euro, din care statul are de plată 18,5 miliarde

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 noiembrie 2010

Datoria externă a României a ajuns, în prezent, la valoarea de 90 de miliarde de euro, din care statul român are de plată 18,5 miliarde euro, Banca Naţională a României - 9 miliarde de euro, iar 17 miliarde euro se regăsesc în casele româ-nilor, potrivit unor date prezentate, vineri, de către Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.

"Datoria externă a României, care a ajuns la 90 miliarde de euro, constituie o mare problemă pentru România. Ea trebuie plătită. Din acest total, statul român are de plătit numai 18,5 miliarde de euro, 9 miliarde euro reprezintă datoria BNR - într-un credit foarte special, SOAP, iar o altă parte se regăseşte în casele românilor. 17 miliarde de euro s-au dus pe un milion de automobile. N-avem şosele, dar avem automobile, n-avem autostrăzi, dar avem automobile", a subliniat Vasilescu, citat de Agerpres.

Oficialul a ţinut să explice afirmaţia Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căreia cele 17 miliarde de euro parte din datoria externă a României se regăsesc în casele românilor.

"Am văzut comentarii la declaraţia Guvernatorului BNR privind cele 17 miliarde de euro. Guvernatorul nu a spus nimic altceva că cele 17 miliarde de euro se găsesc în casele românilor, fără însă să acuze pe nimeni. Guvernatorul nu a spus că BNR s-a împrumut pentru ca românii să-şi cumpere electronice, aragaze etc. România are nevoie de o cultură economică pentru că ţările care reuşesc sunt acelea care au cultura creditelor, a economisirii. Popoarele care nu au aşa ceva nu au cum să reuşească. Noi, din păcate, avem mari probleme din acest punct de vedere", a atenţionat Adrian Vasilescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb