Daunele plătite de asigurători au crescut în primul semestru cu 47,8%, la 2,94 miliarde lei

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iulie 2009

Preşedintele CSA, Angela Toncescu

Preşedintele CSA, Angela Toncescu

Companiile de pe piaţa româneas­că de asigurări au plătit în primul semestru daune de 2,94 miliarde lei, în creştere cu 47,77% faţă de acelaşi interval din 2008, din care 2,7 miliarde lei pe segmentul asigurărilor generale, potrivit datelor provizorii ale CSA, citate de NewsIn.

Indemnizaţiile brute plătite de societăţile de asigurare pe partea de asigurări generale au crescut cu 43% faţă de primul semestru din 2008. "Indemnizaţiile brute acordate şi sumele plătite pentru maturităţi în temeiul contractelor de asigurări de viaţă au fost de 239,73 milioane lei în semestrul I 2009, în creştere nominală cu circa 137%", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

La acestea s-au adăugat răscumpărările plătite de asigurătorii de viaţă, în sumă de 157 milioane lei, valoare cu 114,52% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului 2008.

"Putem spune că, în condiţiile economice actuale şi ale dependenţei poate prea mari de segmentul de vânzări auto, evoluţia pieţei româ­neşti de asigurări în semestrul I 2009 este una chiar bună", a mai spus Toncescu.

Ea consideră că managerii companiilor de asigurare şi ai brokerilor vor găsi soluţii să dezvolte activitatea şi pe alte linii de afaceri.

"Aceasta în condiţiile în care există multe persoane spre care oferta de asigurare nu a fost încă orientată şi adaptată nevoilor lor, care aşteaptă informaţii detaliate, dedicate, într-un limbaj accesibil şi onest despre necesitatea şi beneficiile asigurării, despre costurile implicate şi, nu în ultimul rând, despre diferenţele fundamentale dintre produsele de asigurare şi cele de economisire oferite de sistemul bancar", a adăugat ea.

Potrivit prognozelor avansate de Swiss Re pe baza analizei pieţei mondiale de asigurări, cererea de acoperire prin asigurări generale va rămâne la un nivel relativ constant în 2009, dar va creşte în 2010, a menţionat şeful CSA, care apreciază că "aceeaşi tendinţă se va manifesta şi pe piaţa românească".

"Datele provizorii pentru semes­trul I 2009 arată că piaţa româneas­că de asigurări se înscrie în tendinţele manifestate la nivel global încă din partea a doua a anului 2008 în ceea ce priveşte activitatea de subscriere", a mai spus Toncescu.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele aferente asigurărilor tradiţionale au scăzut cu 1,98% în primul semestru, în timp ce asigurările unit-linked au înregistrat un declin de 5,19%. De altfel, potrivit publicaţiei Sigma editate de Swiss Re, reducerea subscrierilor pentru produsele unit-linked este o situaţie generalizată pe pieţele emergente începând cu a doua parte a anului trecut

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb