Premierul britanic David Cameron a publicat astăzi informaţii detaliate cu privire la impozitele pe care le-a plătit începând din 2009, în încercarea de a pune capăt semnelor de întrebare cu privire la finanţele sale personale apărute ca urmare a implicării tatălui său în scandalul "Panama Papers", transmit Reuters şi AFP.
Un document de patru pagini, elaborat de firma de contabilitate RNS Chartered Accountants, acoperă ultimii şase ani şi arată că David Cameron a plătit impozite pe venit de 402.203 de lire sterline pentru venituri de 1,08 milioane de lire sterline pe care le-a câştigat după 2009. Datele privind exerciţiul financiar 2014-2015, cel mai recent an, arată că premierul britanic a plătit impozite de 75.898 lire sterline pentru un venit de 200.307 lire sterline, compus dintr-un salariu de 140.522 lire sterline, cheltuieli impozabile de 9.834 lire sterline, 46.899 lire sterline de pe urma închirierii unei locuinţe proprietate personală din Londra şi 3.052 de lire sterline din dobânzi pentru economii.
"Acest document reprezintă un sumar şi o explicaţie a impozitelor plătite de primul ministru în ultimii şase ani. Informaţiile acoperă ultimul an în care a fost lider al opoziţiei şi toţii ani în calitate de prim ministru", se arată într-un comunicat publicat de biroul premierului britanic.
(S.A.)
----------
Premierul britanic, David Cameron, a anunţat astăzi crearea unui "grup de lucru" pentru a ancheta asupra dezvăluirilor din scandalul "Panama Papers" care l-au pus şi pe el în dificultate, transmite AFP.
"Acest taskforce (grup de lucru) va reuni cei mai cunoscuţi experţi britanici pentru a se ocupa de orice posibilă greşeală în cadrul (afacerii) Panama Papers", a declarat David Cameron într-un comunicat.
Grupul de lucru va fi condus în comun de agenţi ai fiscului britanic şi Agenţiei Naţionale împotriva Criminalităţii (NCA), cu sprijinul Oficiului pentru Fraude Grave (SFO) şi al jandarmului financiar al Marii Britanii, Financial Conduct Authority (FCA).
Grupul operativ va primi 10 milioane de lire finanţare pentru a-şi începe activitatea, a informat comunicatul.
"Împreună, aceşti agenţi posedă cele mai bune resurse, tehnologii şi experţi pentru a lupta împotriva spălării de bani şi a evaziunii fiscale în lumea întreagă. Taskforce-ul va face cunoscut stadiul anchetei în cursul acestui an miniştrilor finanţelor şi de interne", a precizat Downing Street.
Anunţul a fost făcut în contextul în care David Cameron s-a aflat în defensivă toată săptămâna după dezvăluirile din scandalul "Panama Papers" care au arătat că tatăl sau Ian, decedat în 2010, a condus un fond de investiţii offshore în Bahamas, aminteşte Agerpres.
Joi seară, după mai multe zile de presiune, premierul britanic a admis, într-un interviu televizat, că a deţinut acţiuni în acest fond până în 2010.
Cameron a recunoscut sâmbătă că "ar fi putut gestiona mai bine" cazul Panama Papers, în timp ce, la o distanţă de doar doi kilometri, sute de manifestanţi reuniţi la Downing Street au cerut demisia premierului.
Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a afirmat că "premierul a pierdut încrederea britanicilor", fără să ceară însă demisia lui David Cameron.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2016, 19:00)
Trebuia sa isi publice demisia!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2016, 19:09)
Asta va fi dupa ce mai gasesc o firma offshore de prin in-sulele virgine cu numele lui scris in antet