DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEI CE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 21 august 2019

Complexul Energetic (CE) Oltenia a înregistrat un profit brut de 188,98 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,51 miliarde lei, în prima jumătate a anului în curs, faţă de un profit brut de 35,12 milioane lei, respectiv o cifră de afaceri de 1,41 miliarde lei la 30 iunie 2018.

Conform datelor de pe site-ul companiei, EBITDA CE Oltenia a fost de 614 milioane lei, în semes-trul întâi al acestui an, comparativ cu 437 milioane lei la jumătatea anului trecut.

Comunicatul societăţii precizea-ză că, în intervalul analizat, compania nu înregistrează datorii res-tante faţă de bugetul consolidat al statului sau faţă de instituţiile bancare.

Sursa citată menţionează: "Pentru termenele de raportare 30 iunie 2018 şi 30 iunie 2019, rezultatele înregistrate nu sunt influenţate de provizioanele pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, întrucât societatea are obligaţia să constituie provizioane pentru cantitatea de certificate de CO2 neachizitionata în cursul anului, la închiderea exerciţiului financiar al fiecărui an, la preţul de achiziţie valabil la data de 31 decembrie, conform Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară - IFRS, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr.2844/2016, cu aplicabilitate de la 01 ianuarie 2018, precum şi în conformitate cu Politica contabilă adoptată la nivelul societăţii.

De asemenea, CE Oltenia a res-pectat prevederile art. 51 (c) din OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi a publicat pe site-ul propriu «raportările contabile semestriale în 45 de zile de la încheierea semestrului»".

Reprezentanţii Complexului subliniază că "rezultatul pozitiv obţinut din activitatea de exploatare indică stabilitatea în modul operaţional de funcţionare al CE Oltenia, iar evaluarea situaţiilor financiare de către instituţiile abilitate să încadreze companiile în categorii de performanţe financiare constituie un element esenţial în aprecierea eficienţei şi eficacităţii activităţii operatorului economic".

Există, însă, factori externi care afectează valoarea rezultatului financiar, susţin sursele citate, apreciind că este vorba, în principal, de cursul valutar şi de piaţa certificatelor de CO2, a căror evoluţie nu poate fi reglementată de niciun producător de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb