Softbinator Technologies (CODE), companie din ţara noastră ce dezvoltă software, a debutat cu dreptul în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la finele săptămânii trecute, în condiţiile în care, începând cu a doua parte a anului mai multe acţiuni nou-venite în piaţă s-au tranzacţionat în prima zi sub preţul din plasament.
Titlurile Softbinator au încheiat sesiunea de vineri la preţul de 64 lei, ceea ce conferă dezvoltatorului de software o evaluare bursieră de 64 milioane de lei, cu 6,7% peste cea din plasament. Pe parcursul zilei, acţiunile companiei au atins un maxim de 73 de lei. Tranzacţiile s-au ridicat la 1,1 milioane de lei, cele mai mari din Piaţa AeRO, dar departe valorile înregistrate de alte companii de soft, în prima zi bursieră.
Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies, a spus, cu ocazia listării companiei: "Au trecut zece ani de când am început acest concept, iar din 2017 există entitatea Softbinator Technologies, companie profitabilă încă din primul an, cu o creştere accelerată - aproape o dublare de la an la an. Am învăţat să fim profitabili, să creştem accelerat, şi am venit la bursă pentru că ne-am dat seama că avem nevoie de mecanisme şi mai puternice ca să putem continua această creştere".
Conform CEO-ului companiei, imediat după închiderea cu succes a plasamentului privat, au fost întreprinşi paşii necesari pentru a deschide un birou Softbinator în California, SUA, în prima parte a anului 2022. De asemenea, s-a derulat şi o primă operaţiune de M&A prin achiziţionarea WiseUp, o companie locală de dezvoltare produse software.
Andrei Pitiş, preşedintele Softbinator Technologies, ce prin Simple Capital deţine 8% din Softbinator, a subliniat importanţa clienţilor internaţionali pentru companiile de tehnologie.
"Cred în expansiunea internaţională, cred în clienţii din America, care sunt foarte exigenţi, dar care pot să ţină compania foarte bine pregătită şi la cel mai înalt nivel", a spus Pitiş, în condiţiile în care, peste jumătate din veniturile Softbinator provin de la clienţi din Statele Unite.
Softbinator Technologies furnizează servicii de software development utilizând tehnologii de ultimă oră (cutting-edge) cu un focus puternic către Blockchain, Inteligenţă Artificială şi DevOps. Compania livrează la nivel global, atât pentru startup-uri, unicorni, cât şi pentru clienţi din Fortune 500. Practic, este vorba despre software orientat pe clienţi din domenii diverse precum educaţie, lifestyle/domeniul medical şi sănătate, plăţi electronice, comerţ- electronic şi marketplace-uri, online gaming, digital banking (inclusiv crypto), Internet of Things (IoT) sau automotive
Pentru primele şase luni ale acestui an, Softbinator a raportat venituri de 6,7 milioane de lei, cu 25% mai mari faţă de cele din primele şase luni din 2020, şi un rezultat net de 1,39 milioane de lei, cu 15% peste cel din primele şase luni ale anului trecut. Pentru acest an, compania estimează un rezultat net de 3,46 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de cel din 2020.
Înainte de listare, Daniel Ilinca avea 46,26% din companie, în timp ce Bittnet Systems deţinea 18,89% din Softbinator.
1. A fost nebunie
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 05:05)
ce rau imi pare, ca nu am reusit sa prin in PP:((, nu-i nimic astept pana maine poimane si le iau la discount:))...ma intreb unde-s influencerii care faceau lobby pentru AROBS , ca deh Doamne , e o ocazie unica sa prinzi ceva bun, Pe bid nu am vazut ordine mari de cumparare(daca tot s-au batut de 8x ori in plasamanet). Doar ceva putzoi care au FOMO mare alimentat de chaturile rasarite de FB...vreti o teorie a conspiratiei?: 1. S-a facut marketing intens oe unde s-a putut. 2. S-a constatat ca a avut efect (probabil suprasubscrieri lde 4x pana pe la pranz) 3. Unu, doi "speciali" a/au avut revelatia(au ghicit in cafea-daca intelegeti ce vreau sa spun) ca se va face banu gros si au venit cu cashu gros, ducand la o asa diluare a bibanilor din prima parte a zilei, sperand sa le mai vanda ulterior listarii tot lor la suprapret. 4. La listare s-a constatat o cerere flasca in Bid formata din multe ordine marunte probabil ale unor novici, si a inceput decartarea in calupuri consistente cu ordine de tip market(ordine cu precadere folosite de veterani, care stiu sa le ajusteze, incat sa nu faca vreo prostie)...ce parere aveti?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 06:47)
PACE TIE SCRIITORULE
N AI INTELES NIMIC
AROBS CHIAR NU SE COMPARA CU NICI O COMPANIE DE PE AERO IN CARE SI AU PIERDUT SAU O SA SI PIARDA BANII GENERATIA ASTA DE INTELIGENTI CU VEDERE LA GLEZNE SI PENSATI
MAI BAIETI CREDETI CA DK VA TUNDETI LA STILIST AVETI SI CEVA IN CAP?
1.2. esti pe langa subiect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:31)
nu esti informat, se vede ca nu intelegi nimic
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:35)
intradevar prezint scuze colegilor de mai sus, era vorba de CODE nu de AROBS, ceasurile diminetii mi-au incurcat simbolurile..
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:39)
si DA, AROBS e cea mai ok companie venita pe Aero in semestrul 2,
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:42)
Exact asa se procedeaza.Cine e trader stie mecanismele astea.Imi place cum vand aia,intercaleaza si cumparari mai agresive ca sa se regrupeze bidul.
Normal ca nu au ce face si trebuie sa scada palierele,dar o fac usor-usor sa nu sperie bibanii.
Toate listarile din ultimele luni au urmarit tiparul descris de tine,cu zgomot mult in diverse medii ca sa se dea impresia unei exuberante,a unei cereri fara limite.Si cand se listeaza nu mai vezi pe nimeni prin biduri,sutele de profile de FB care ziceai ca-si vand casa sa ia CC sau CODE.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:44)
eu la cum se vinde la Arobs ma refer in primele 2 fraze.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 10:59)
una peste alta e standard tiparul de smen, si probabil vor mai veni companii bune, dar din pacate si multe trompete, si nu vad de ce e asa, cand am fi putut merge dupa modelul Poloniei, nu mai spun camd vor aparea si primele deafaulturi la asa minunatele obligatiuni negarantate:))...sa vezi ce panica o sa-si iar lumea...
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 11:08)
Bine adusa vorba cu obligatiunile astora.Ma uit pe la AG,HUNT la ce pret sunt fata de nominal.Daca-s cu 8-10% scoase si dobanzile sunt pe crestere cu cat le refinanteaza astia?Cine o sa le cumpere pe alea noi cu 12-15% cand marjele lor operationale sunt la jumatate?
Ai senzatia ca-s AAPL asa se tranzactioneaza obligatinile la noi.Pot sa le rascumpere in orice secunda asa de plini de bani sunt. :))
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 11:00)
CODE zice ca vrea sa fie BNET 2.De fapt chiar BNET zice prin gura unuia sau altuia din grup.In conditiile astea actionarii lor o sa vada ce vad si aia ai BNET=scaderi,scaderi,scaderi.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 12:09)
corect
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2021, 17:36)
S-a defectat softbinatorul.cred ca e avarie in camera pompelor.
O mai fi in garantie?A tinut cam putin.