Dedeman cumpără de la GTC un teren de 3,2 hectare în Galaţi

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 23 ianuarie 2013

Compania Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a cumpărat un teren de 3,2 hectare în Galaţi de la dezvoltatorul GTC, care intenţiona să contruiască pe acesta un mall. Tranzacţia a fost încheiată în luna decembrie a anului trecut, fiind intermediată de compania de consultanţă imobiliară The Advisers/ Knight Frank.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie cu terenuri pentru Dedeman în care este implicată The Advisers/Knight Frank, prima fiind încheiată în 2011 pentru un teren în Drobeta-Turnu Severin.

"Tranzacţia confirmă faptul că segmentul de retail rămâne activ, de interes în special pentru dezvoltările de tip < big box >. Cu toate provocările sale, perioada pe care o parcurgem oferă oportunităţi foarte bune, dacă se realizează o analiză atentă a dezvoltării. Oraşul Galaţi are un mare potenţial de dezvoltare pe segmentul comercial. Este cel de-al cincilea mare oraş din România - cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori- şi nu beneficiază de un centru comercial de mari dimensiuni", a declarat, într-un comunicat, Cătălin Prichici, senior consultant în cadrul agenţiei.

Terenul este localizat în zona de vest a oraşului, pe strada Prelungirea Brăilei, în apropierea şoselei de centură, şi îndeplineşte toate exigentele dezvoltării unui proiect de tip DIY (bricolaj), apreciază sursa citată de Mediafax.

GTC a anunţat în cursul anului trecut că vrea să vândă terenul de 32.000 mp din Galaţi, pe care intenţiona să dezvolte un centru comercial Galleria, iar ulterior compania a decis şi vânzarea mallurilor Galleria din Piatra Neamţ, Suceava şi Buzău. GTC mai deţine în România complexul de birouri City Gate şi mall-ul Galleria din Arad. Oraşul Galaţi a fost în atenţia investitorilor imobiliari anul trecut, în condiţiile în care şi fondul sud-african de investiţii NEPI a cumpărat un teren de 12,7 hectare de la o firmă locală. Fondul intenţionează să dezvolte un centru de retail. Dedeman are o reţea naţională de 30 de magazine şi afaceri estimate la peste 500 de milioane de euro în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb