Delgaz Grid va reîmpăduri două hectare de teren în zona localităţii Putna

G.U.
Miscellanea / 28 aprilie 2021

Delgaz Grid va reîmpăduri două hectare de teren în zona localităţii Putna

Compania Delgaz Grid continuă, în această perioadă, iniţativele destinate protejării mediului printr-un proiect care vizează împădurirea a 2 hectare de teren din vecinătatea localităţii Putna din jud. Suceava, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Situată la o altitudine de aproximativ 780 metri, pe un versant vestic, zona a fost exploatată forestier în anul 2019, necesitând acţiuni destinate regenerării naturale a pădurii şi refacerii echilibrului ecologic.

Împreună cu specialiştii în silvicultură, Delgaz Grid plantează în acest perimetru circa 7.000 de puieţi, larice şi molid, ceea ce va asigura un echilibru între speciile de foioase şi răşinoase, sprijinind astfel atât biodiversitatea cât şi revigorarea speciilor indigene, specifice zonei.

Laricele este un conifer indigen a cărui prezenţă în cadrul campaniilor de regenerare de păduri s-a redus în ultimii ani. Datele INS arată că în 2019, comparativ cu 2015, suprafeţele de păduri regenerate cu larice au scăzut cu circa 37%.

Potrivit sursei citate, plantarea realizată pe cele 2 hectare de teren va contribui, în termen de cinci ani, la captarea din atmosferă a aproximativ 10 tone de CO2. Mai mult, această plantaţie va acţiona ca o perdea de protecţie pentru terenurile din preajmă, protejând solul împotriva eroziunii şi va regla climatul zonal, în beneficiul comunităţii locale.

Acţiunea de împădurire de la Putna face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei Delgaz Grid, care îşi propune să fie un model de bune practici în ceea ce priveşte protejarea naturii şi asigurarea unui viitor mai verde.

În perioada 2012-2020, grupul E.ON, din care face parte Delgaz Grid, a plantat 34.000 de puieţi pe o suprafaţă de circa 8,5 hectare de teren, iar astfel de iniţiative vor continua.

Potrivit Eurostat, România deţinea, anul trecut, una dintre cele mai reduse suprafeţe împădurite dintre statele membre ale UE, de doar 29%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb