DELTA DUNĂRII Curs de administrare a Punctelor Gastronomice Locale

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 aprilie 2022

Curs de administrare a Punctelor Gastronomice Locale

Turismul în Delta Dunării a trecut la un alt nivel faţă de acum 10-20 de ani. Gazdele vor să ofere o experienţă completă turiştilor şi tocmai de aceea sunt dispuse să se pregătească temeinic în acest sens. La cererea locuitorilor Deltei, Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Zonei Montane, a început, de ieri, la Tulcea, un al doilea curs gratuit de administrare a Punctelor Gastronomice Locale. După succesul primului curs, organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, în luna februarie, un număr de peste 40 de persoane şi-au manifestat interesul pentru un astfel de curs, care i-ar pregăti să furnizeze servicii de ecoturism pentru noul sezon. Ivona Patzaichin-Rusu, preşedinta Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23, a declarat la deschiderea cursului: "Cred că cei ce vizitează Delta ar putea să aibă o experienţă mai completă dacă ar înţelege că bucătăria tradiţională nu se bazează exclusiv pe peşte. Tata îşi amintea cu nostalgie de aerul de sărbătoare pe care îl aveau în familie «mesele de duminică», când se tăia câte o găină, după o săptămână întreagă doar de muncă «în baltă», unde pescarul mâncase doar peşte. M-ar bucura să ştiu că oferta culinară a Deltei este prezentată de Punctele Gastronomice Locale (PGL) în toată varietatea ei". Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei a declarat: "După şase ani de când am început să lucrăm la el, proiectul de înfiinţare şi specializare a Punctelor Gastronomice Locale prinde din ce în ce mai multă viteză şi este primit cu deschidere de oamenii Deltei. Dacă la începutul anului erau înregistrate la DSVSA Tulcea doar 32 PGL, astăzi estimăm, pe baza numărului de participanţi la cele două cursuri, că numărul lor va ajunge la 100 în noul sezonul turistic. Împreună cu Ivan, am căutat modalităţi cât mai originale de promovare a patrimoniului natural şi cultural al Deltei, iar PGL-urile completează oferta acesteia cu bogăţia şi armonia artei culinare specifice locului. Sper ca în curând să vorbim despre trasee culinare cu reţete tradiţionale, care să fie incluse într-un plan de ecoturism gândit pentru toată Delta".

Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 lucrează pentru transformarea Deltei într-o destinaţie de ecoturism, în care atât localnicii, cât şi turiştii pot beneficia de pe urma valorificării patrimoniului local: localnicii pot avea surse alternative de venit bazate pe dezvoltarea durabilă a zonei, iar turiştii se pot bucura de experienţa vieţii tradiţionale din Delta Dunării. În acest sens, cursurile organizate contribuie la dezvoltarea a două proiecte pe care Asociaţia le are acum în derulare şi care se subscriu unui scop comun, acela al reducerii presiunii supra-turismului din cele mai populare destinaţii ale Deltei, prin oferirea de alternative la fel de valoroase şi atractive în alte zone, care în prezent nu se bucură de aceeaşi vizibilitate.

Un prim proiect este "Patrimoniul cultural gastronomic local, modalitate de dezvoltare economică durabilă a comunităţilor rurale din teritoriul GAL Oamenii Deltei şi de promovare a turismului lent, de explorare", contractat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2014 - 2020, care urmăreşte realizarea unui studiu de zonă privind potenţialul patrimoniului cultural gastronomic local. Un al doilea proiect este "Eco-destinaţii în Delta Dunării", finanţat printr-un grant acordat de Romanian-American Foundation, care urmăreşte două obiective strategice, concentrându-se pe: conservarea patrimoniului natural prin managementul ecosistemului şi prin consolidarea comunităţilor locale în rolul loc de protectori ai Deltei şi pe dezvoltarea economiei locale verzi, bazate pe crearea de trasee de turism lent în Delta Dunării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb