ZIARUL BURSA

01 aprilie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Putin taie exporturile de gaze dacă acestea nu sunt plătite în ruble

Putin taie exporturile de gaze dacă acestea nu sunt plătite în ruble

A.V.Internaţional / 1 aprilie 2022

Rusia cere plata în ruble începând de astăzi Cumpărătorii străini de gaze din Rusia - obligaţi să îşi deschidă conturi în ruble Surse: SUA iau în calcul o eliberare masivă de rezerve de petrol, ca să oprească majorarea preţurilor 

Rusia va opri livrările de gaze naturale către cumpărătorii din statele "neprietenoase" dacă acestea nu vor face plăţile în ruble începând de la 1 aprilie, a declarat ieri preşedintele Vladimir Putin, citat de Bloomberg.

Sancţiunile împotriva Rusiei, un "succes" geopolitic care se va plăti scump şi în ruble

Călin RecheaInternaţional / 1 aprilie 2022

Călin Rechea

Expertul financiar James Rickards, autorul cărţilor "Războaiele valutare", "Moartea banilor" şi "Noua Mare Depresiune Economică", scria, cu câteva zile înaintea de invadarea Ucrainei, că "dolarul este astăzi cea mai puternică armă strategică a Americii", în condiţiile în care poate fi utilizat pentru schimbarea regimurilor politice prin crearea hiperinflaţiei, atacul asupra sistemelor bancare sau alimentarea revoltelor sociale.

Sancţiunile economice întăresc rubla în raport cu dolarul

ANALIZĂ INTERNAŢIONALĂ Sancţiunile economice întăresc rubla în raport cu dolarul

Gheorghe IorgoveanuInternaţional / 1 aprilie 2022

Michael Snyder: "Ruşii nu mai recunosc dolarul american ca monedă de rezervă a lumi" Bruno Bertez: "Plata gazului în ruble şi legarea rublei de aur nu au sens fără existenţa unei a treia căi, care va dezlănţui iadul în sistemul financiar global" 

Măsurile autorităţilor de la Kremlin de a contracara sancţiunile economice impuse de Occident Federaţiei Ruse din cauza războiului declanşat în Ucraina pare că vor avea efectul dorit de Vladimir Putin, afirmă unii analişti economici.

Vai şi-amar!

Cornel CodiţăEditorial / 1 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Vai de noi şi de zilişoarele noastre, apoi dacă şi el....dacă şi pe el...Pe cine, soro?

Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici, Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / EMILIAN POPOVICI, VICEPREŞEDINTELE SOCIETĂŢII ROMÂNE DE EPIDEMIOLOGIE: "Omenirea s-a dovedit doar parţial capabilă să gestioneze situaţia pandemică"

A.I.Companii / 1 aprilie 2022

"După suspendarea stării de alertă, majoritatea oamenilor nu mai poartă mască şi se comportă ca şi când nimic nu s-ar întâmpla" 

Omenirea s-a dovedit doar parţial capabilă să gestioneze situaţia pandemică, în condiţiile în care nu a existat o abordare globală pentru un fenomen global, cum este pandemia Covid-19 a afirmat, marţi, Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici, Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, în cadrul videoconferinţei "Sănătate şi FARMA", organizată de ziarul BURSA în parteneriat cu Ţăruş Media.

Impetum a lansat primul fond de investiţii cu focus pe AeRO

Impetum a lansat primul fond de investiţii cu focus pe AeRO

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 aprilie 2022

Nicolae Kovacs, CEO: "Agista va acţiona ca investitor ancoră, ce va urmări deţinerea de pachete minoritare în companii cu afaceri de 3-15 milioane euro" "Dorim să listăm fondul la bursă, în 2024", spune directorul Agista  

Primul fond de investiţii din ţara noastră, cu focus pe piaţa AeRO, şi care are drept scop să ajute IMM-urile locale să se listeze la bursă, să finanţeze şi să accelereze creşterea acestora prin intermediul pieţei de capital, a fost lansat ieri de către Impetum Group, sub numele de Agista.

"Piaţa AeRO este unul dintre pilonii principali ai strategiei noastre de dezvoltare"

RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "Piaţa AeRO este unul dintre pilonii principali ai strategiei noastre de dezvoltare"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 aprilie 2022

"Potenţialul de creştere a oricărei pieţe naţionale este strict legat de potenţialul de dezvoltare a companiilor locale" 

Piaţa AeRO, dedicată companiilor de dimensiuni mici sau medii ce caută finanţare, este unul dintre principalii piloni ai strategiei de dezvoltare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a afirmat ieri Radu Hanga, preşedintele BVB, cu ocazia evenimentului ce a marcat lansarea de către Impetum Group a Agista, primul fond de investiţii din România care dezvoltă companiile locale prin piaţa de capital.

Ilustraţie de MAKE

BOGDAN DRĂGOI - SANCŢIONAT DE CNCD PENTRU XENOFOBIE Conform legii, preşedinţii de SIF trebuie să aibă o reputaţie bună. Dar preşedintele xenofob conduce trei SIF-uri.

Ben MadadiPiaţa de Capital / 1 aprilie 2022

Ben Madadi

Prin decizia nr. 161 din 09.03.2022, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat pe Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana (SIF1), cu 10.000 de lei pentru comportament xenofob. Ţinta derapajului comportamental am fost eu, iar evenimentul s-a petrecut la adunarea generală a acţionarilor (AGA) a SIF Banat Crişana din 25 noiembrie 2021.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 1 aprilie 2022

Macroeconomie / 1 aprilie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au menţinut creştere anuală la 20,1% în februarie 2022, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după o creştere de 3,7% în luna anterioară.

Sursa foto: facebook.com/womenrally

Campionatul auto dedicat femeilor, un nou sezon

O.D.Miscellanea / 1 aprilie 2022

Doamnele şi domnişoarele au o nouă ocazie să se întreacă. Pentru al cincilea an consecutiv, Campionatul Naţional Women Rally este pregătit să susţină pasiunea doamnelor şi domnişoarelor pentru maşini, viteză şi competiţie.

 Liviu Zagan, CEO Holde Agri Invest

Anul agricol 2022, prin ochii producătorilor

A consemnat Cristian DogaruCompanii / 1 aprilie 2022

Reporter: Preţul gazelor a crescut exploziv în ultima jumătate de an, iar acest lucru se va reflecta în preţul îngrăşămintelor. Care este situaţia din teren?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo