Vai şi-amar!

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 1 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Vai de noi şi de zilişoarele noastre, apoi dacă şi el....dacă şi pe el...Pe cine, soro? Pe el, pe Marele, Milostivul, Pravoslavnicul, Atotputernicul şi Îndurătorul nostru Ţar (aici cititorul trebuie să fie atent...e al lor, nu al nostru...vă rog frumos fără confuzii!), Tătucul şi Bunul ca Pîinea caldă Vladimir cel Mare şi Fără de Frică l-au minţit, atunci ce să mai putem spera noi ăştia, muritorii de rînd şi de fiecare zi? Cine l-a minţit? Cum cine? Cei în mîinile cărora şi-a pus el toată credinţa, grijile şi speranţa, cei pe care i-a ospătat la masa lui şi i-a chemat la ceas de taină în chiar iatacurile sale pentru sfat şi îndreptare, ei nemernicii şi solomoniţii săi Sfătuitori. Ei l-au minţit! L-au minţit cu privire la ceea ce se întîmplă în Ucraina. L-au minţit în ceea ce priveşte tăria armatelor sale. L-au minţit în privinţa lui Zelensky şi a oamenilor săi. L-au minţit cu privire la ceea ce au să facă sau nu au să facă necredincioşii şi neprietenii de la celălalt capăt al conductelor de gaz şi petrol ale Rusiei. L-au amăgit în privinţa urmărilor pe care samavolnicele sancţiuni impuse Rusiei le au asupra norodului întru totul şi fără de liman credincios Măritului Ţar. L-au minţit!!!

Altminteri, el pregătise să trimită în Ucraina doar cîteva zeci de camioane, tancuri şi avioane pline cu literatură de luminare anti-nazistă, care să îndrepte pe strîmbătorii de istorie care mai bîntuie rătăciţi prin pădurile Ucrainei, ar fi vrut să încoloneze cîteva sute de mii de negociatori de pace care, odată ajunşi la Kiev, să îl convingă nu doar pe Zelensky, ci pe însuşi Dumnezeu că Pacea şi Buna înţelegere este tot ceea ce Putin şi regimul său doresc pentru prietenii şi vecinii ucraineni, că şmenul cu Crimeea a fost doar aşa, "un spirit de glumă", iar cu Dombasul şi Luhansk nici vorbă de independenţă...acolo, un pic de autonomie, de ochii lumii, gen Ţinutul Secuilor din România.

O glumă cu steaguri, marşuri, cîntece, vizite oficiale din "partea cealaltă", ceva fonduri, tot din partea cealaltă, pentru organizaţiile iredentiste, una două tabere de vară pentru pregătirea pre-militară a tineretului şi instruirea ceva mai militară a...cui s-o nimeri, capital, investiţii, achiziţii de terenuri, clădiri şi ce s-o mai găsi, ceva facilităţi de călătorie, cetăţenie "universală" şi ce-o mai fi...să fie toată lumea mulţumită! S-a luat după vorbele lor proaste şi în loc de cărţi a trimis bombe şi rachete, în loc de negociatori a trimis sonder-trupele lui Ahmetov şi în loc de Pace şi Bună Înţelegere s-a trezit bietul om cu ditai războiul pe cap, de nu mai ştie nici el, cît e el de Ţar, cum să îndrepte pocinogul! Să te păzească Ăl de Sus de aşa sfătuitori!!! Cam aceasta este povestea, pardon, (narativul sic!) pe care o învîrt pe toate părţile marile cooperative de ştiri 24/7, din lume. Iar, pe urmele lor, şi prichindeii pricăjiţi ai periferiilor cele prăfuite ale globalizării mediatice. Acum, că ăştia de pe la noi care ar putea jura şi pe icoana de la altar că "ziarist" înseamnă orice persoană care primeşte "un salar" şi apare pe sticlă de la o întreprindere care răspîndeşte ştiri, propagandă şi zoaie maneliste din viaţa subretelor de tractir, nu mă miră mai deloc. Nu îmi vine însă să cred ochilor şi urechilor cînd ditai CNN-ul, BBC-ul şi toată ceata cea vestită a făcătorilor de evenimente mediatice de prin Franţa, Italia, Spania şi altele eiusdem farinae o ţin langa de vreo două zile, pe toate tonurile, cu această poveste! Treziţi-vă fraţilor, ce....v-a luat Dumnezeu minţile!

Operaţiunea "lacheii sunt de vină" este una dintre uneltele clasice şi nelipsite din Mica trusă a Dictatorului, oricare ar fi acela, oriunde s-ar afla şi în orice timp ar trăi. Aici, în România, dacă nu vă aduceţi aminte de povestea asta, înseamnă că ori nu veniserăţi pe lume la acea vreme, ori eraţi deja evadaţi, în lumea liberă. De pe la începutul anilor 80, pe toate canalele neoficiale ale comunicării sociale, controlate de reţelele cît se poate de oficiale ale securităţii, veneau valuri valuri, la intervale tot mai mici, poveştile din mapa "consilierii sunt de vină". Ba, mai mult, din cînd în cînd, la cel mai înalt nivel, cu presa oficială de faţă, gata pregătită să imortalizeze evenimentul pentru posteritate, erau puse în scenă mici accese de indignare ale Şefului care, dus pe nepusă masă "la faţa locului", aflase direct din gura "clasei muncitoare" adevărul, iar acum îi bruftuluia şi îi lua la şuturi pe ăi de îl minţiseră şi ascunseseră zisul adevăr, trădînd nu doar încrederea pe care şi-o pusese în ei, ci însăşi idealurile poporului muncitor, normele sale sacre de etică şi echitate socialistă!!! Evident, toată chestia era o simplă mascaradă menită să devieze resentimentele cu tendinţă de coagulare şi împietrire către alte ţinte decît "Omul de la vîrf". Trasă la indigo, şmecheria asta de doi lei a fost servită mai zilele trecute unora care ar fi trebuit să ştie ceva mai multe despre operaţiunile de intoxicare şi rolul lor în propaganda politică. Mai ales cînd ai batalioane de sovietologi, rusologi şi specialişti "în Putin" care mănîncă o pîine albă de la instituţiile statului american, o viaţă întreagă. Păi, tocmai aici a fost chichirezul! Ca să fie înghiţită de "presa mare" fără să mai fie mestecată, gogoaşa a fost livrată pe şest şi în mare secret, nu direct, ci pe căi cît mai bine asigurate "băieţilor dăştepţi" din servicii. Ăia care pentru o informaţie "de la sursă" ar face şi pe dracu în patru. Cum au aflat-o, ca găina care tocmai a făcut o mărgică, au şi cotcodăcit pe la "acoperiţii lor" de la CNN şi alte outleturi de presă. Şi ăia au luat-o de bună....de...venea...de unde ....trebuie!!!

Dacă n-ar fi de plîns, apropo de "mirosul fin" al copoilor duşi de nas atît de uşor de halca de carne-plastic scoasă din laboratoarele lui Putin, atunci ar fi de rîs...da şti, colea, o porţie de rîs homeric!

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb