Demisie Capitală: Elena Udrea s-a retras de la şefia PDL Bucureşti

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2012

Demisie Capitală: Elena Udrea s-a retras de la şefia PDL Bucureşti

Dezamăgită de scorul obţinut de PDL la alegerile locale din Capitală, Elena Udrea a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti. Anunţul i-a luat prin surprindere pe colegii de partid. Udrea consideră că acest gest este unul normal, al unui politician responsabil: "Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale. Rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare".

Elena Udrea a ţinut să puncteze că totuşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus, menţionând că democrat-liberalii sunt conştienţi de "votul negativ, sancţionator" dat de electorat: "Înţelegem perfect semnificaţia acestuia şi ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernări de austeritate. Este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului. Cred că e foarte important să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Trebuie să decidem raţional pe ce drum vom merge în continuare". Elena Udrea a subliniat că atât ea, cât şi cei şase preşedinţi de sectoare, îşi asumă aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări. PDL a pierdut, în urma alegerilor locale de duminică, cele două primării de sector pe care le avea în Bucureşti, Sectorul 3 şi Sectorul 6. Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană a obţinut 16,49%, contracandidatul său Sorin Oprescu, susţinut de USL având 55,71 % din voturi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că nu comentează anunţul Elenei Udrea privind demisia de la şefia PDL Bucureşti până nu discută cu aceasta. Nici Vasile Blaga nu era la curent cu această decizie: "Mie nu mi-a spus niciodată că intenţionează să-şi dea demisia". De asemenea preşedintele PDL Sector 6, Cristian Potera , învins în alegeri de liberalul Rareş Mănescu, şi-a anunţat intenţia de a părăsi conducerea acestui sector. Silviu Prigoană consideră că "demisia este un gest unilateral" dar a ţinut să reafirme că din punctul său de vedere a obţinut un scor bun în alegerile din Bucureşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb