Demisii din partea medicilor care nu vor să trateze bolnavii COVID

ANA FELEA
Miscellanea / 20 octombrie 2021

Demisii din partea medicilor care nu vor să trateze bolnavii COVID

Spitalul Orăşenesc Nehoiu a fost transformat, de o săptămână, în unitate suport COVID, deşi până acum nu a tratat pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Decizia a fost luată după valul de îmbolnăviri a blocat celelalte două spitale, respectiv Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Râmnicu Sărat, care totuşi trebuie să-şi menţină circuit şi pentru bolnavii non COVID. Însă, vestea că vor primi doar bolnavi de coronavirus i-a speriat pe medicii din Nehoiu, astfel că doi dintre ei şi-au dat imediat demisia. Gestul lor a fost înregistrat după ce, anul trecut, un medic de la ATI a refuzat să fie mutat la Spitalul Râmnicu Sărat, unitate suport Covid la acel moment, care trata zeci de bolnavi doar cu un singur medic de Terapie Intensivă.

Cei doi medici care şi-au dat demisia în ultima săptămână sunt specialişti de medicină internă, de altfel specializări foarte importante în tratarea bolnavilor ce urmează să ajungă la Nehoiu.

" În această săptămână şi-au dat demisia încă doi medici. Este vorba despre un medic internist şi un gastroenterolog. La momentul de faţă, cu preaviz, mai rămân medicii aceştia şi un medic care a fost detaşat până pe 26 octombrie la Râmnicu-Sărat. Îl aşteptăm. Este medic de medicină internă. Şi-au dat demisia pentru că erau persoane cu vulnerabilităţi. Medicul internist are 69 de ani, în vară făcea 70 de ani şi avea şi comorbidităţi. A spus că este riscant şi că nu îşi mai doreşte să îţi asume acest risc. Cealaltă este o doctoriţă tânără, dar avea probleme de sănătate şi a spus că nu-şi mai doreşte să intre în lupta COVID", a spus dr. Sergiu Remisovschi, managerul unităţii spitaliceşti.

Mai grav este că în urma acestor demisii se măreşte deficitul de medici din Spitalul Orăşenesc Nehoiu care tratează acum bolnavii COVID fără infecţionist, epidemiolog, pneumolog, iar după cele două demisii, a rămas şi fără gastroenterolog.

"Vă spun că noi o să tratăm forme uşoare, deoarece nu avem infecţionist, nu avem epidemiolog, pneumolog. Şi avem medicină internă, un singur medic, mai avem şi chirurgie, ginecologie, chirurgie infantilă, ortopedie şi pediatrie. "Dacă mă întrebaţi pe mine este destul de greu, pentru că i-am adus pe medicii aceştia, angajările au fost grele, iar acum trebuie să aducem alţi medici şi să scoatem posturile la concurs. Să sperăm că găsim anul viitor, când se termină cu pandemia şi mergem pe contractul vechi. Poate găsim medici, dar medicul gastroenterolog a zis că se întoarce. A promis când revenim la contractul vechi că dă din nou concurs. Noi nu am pierdut legătura cu acesta, doar perioada aceasta a zis că pleacă şi îşi dă demisia", a menţionat dr. Sergiu Remisovschi, managerul Spitalului Orăşenesc Nehoiu.

Gradul de oboseală a atins cote maxime şi în rândul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Buzău astfel că de la începutul pandemiei nu mai puţin de 120 de cadre medicale au ales să părăsească unitatea medicală, sub diferite forme: fie prin pensionare, transfer sau demisii.

"Datorită acestor modificări de care am avut nevoie pentru a face faţă valului de pacienţi COVID şi a multor zone de tampon pe care a trebuit să le amenajăm şi în care deja avem acum doar pacienţi COVID, ştiţi că echiparea şi dezechiparea corespunzătoare pentru a intra la bolnavii infectaţi plus perioada în care stă o persoană îmbrăcată complet în costumul de protecţie nu poate să fie mai mare de trei-patru ore pentru că deja este un disconfort foarte mare. Deci personalul nu mai poate sta în ture exact ca un angajat care nu tratează COVID şi, ca atare, s-au făcut angajări de la debutul pandemiei. În plus, ne-au ieşit la pensie şi au plecat din spital un număr de peste 120 de persoane, respectiv asistente, infirmiere şi brancardieri", a explicat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Pentru a suplini lipsa de personal a fost nevoie de angajări în regim de urgenţă astfel încât unitatea medicală să poate face faţă afluxului de pacienţi.

"Această lipsă s-a putut acoperi doar prin angajări pe această perioadă de urgenţă plus locurile suplimentare solicitate de secţiile care atratează pacienţi COPVID. De exemplu, la UPU s-au făcut suplimentări de 20 de locuri asistenţi şi înfirmiere, la pneumologie au fost opt asistente , opt infirmiere", a explicat Damian.

În prezent, 30% dintre cadrele medicale tratează exclusiv bolnavi COVID, în timp ce restul, în special cei din secţiile unde au fost limitate internările şi intervenţiile chirurgicale, ajută la tratarea bolnavilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Sistemul medical din Germania este format din medici scoliti in Romania.

    32 de ani, guvernele ce s-au rotit la palatul Victoria nu au facut nimic pentru sistemul sanitar romanesc. 

    1. Daca le era frica nu puteau sa stea acasa pe whatsapp si un asistent cu telefonul sa le transmita online din salon?

      Pana la urma e nevoie de cunostintele lor, nu de prezenta fizica. 

    La greu medicii fug dezerteaza...Rusine...

    1. In toata Europa,unde oamenii s-au vaccinat la timp,nu sunt probleme deosebite in spitale iar sistemul medical(medici,asistente,infir miere) este bine protejat de cazurile grave si foarte grave de Covid datorita procentului mare de vaccinati.Inteleg ca sunt persoane in Romania nevaccinate desigur care vor sa moara medici si asistente pentru ca ei nu au chef sa se vaccineze,ca doar nemtii,italienii,spaniolii,por tughezii,maghiarii etc. sunt prosti,noi romanii suntem foarte destepti si mai vrem si ca ei, medicii,sa stea drepti in fata noastra...de aceea pleaca toti de aici dupa ce termina facultatea si nu se mai intorc in veci.

      Te rog termină delirul. Din cauza unor minciuni precum ale tale oamenii NU MAI CRED NIMIC!

      Vaccinul nu te protejează de a te infecta cu COVID. Îți scade doar șansa, dacă ești bătrân/vulnerabil, să mori de COVID. Atât. Te protejează DOAR pe tine, nu îi protejează pe alții! 

      N-ai inteles nimic,era vorba de sistemul medical care este sufocat in Romania din cauza problemelor grave ale celor nevaccinati,in schimb in toate tarile civilizte unde oamenii au inteles sa se vaccineze sistemul sanitar este foarte solid si bine protejat.

      Pai daca ne-am proteja aproape toti ,fiecare doar pe el insusi , n-ar rezulta o treaba buna?

      Si oamenii nu mai cred nimic pentru ca sunt unii ca tine gata sa ...intretina un delir de proasta calitate 

      De delir suferi tu și toți bolnavii psihici antivacciniști. Ți-a explicat foarte bine omul că în țările vaccinare nu au problemele pe care le avem noi. Dar tu, în prostia ta naturală, confunzi acest adevăr cu întreținerea unui delir.

      Reuters: "VILNIUS, Oct 15 (Reuters) - Two of the three largest hospitals in Lithuania's capital Vilnius stopped accepting non-urgent patients due to influx of COVID-19 cases, a hospital executive director said on Friday."

       

      Cea mai vaccinata tara baltica, 72% dintre adulti complet vaccinati are sistemul medical aproape de colaps. Cel al vecinei Letonia este deja in colaps de 1-2 saptamani. Al nostru si mai rau. 

       

      Imi pare rau sa iti stric iluziile. Si in UK medicii cer guvernului restrictii pentru ca se tem ca sistemul sanitar nu va rezista si sa aplice Planul B. Dar guvernul neaga pentru moment.

      Ce se intampla de fapt? Tarile vestice trec printr-o perioada de respiro, asa cum noi nu aveam Covid in vara, ei luptau in transee cu virusul. Nu vaccinarea le da siguranta, ci distanta dintre valuri. Ai observat ca Germania a facut stocuri de 200 000 de anticorpi monoclonali si multe alte antivirale? La fel si ceilalti. Si tot ce ne-au putut da noua a fost un lot de 5000 de doze. Atat. De ce? Se pregatesc de valul 5 care va veni si peste ei odata ce protectia vaccinului va scadea. Chiar nu poti pricepe asa ceva? Uita-te in lume, uita-te la UK, uita-te la Polonia care a inregistrat in ultimele doua zile cresteri de aproape 2x in fiecare zi. Se pregatesc si ei de restrictii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb