"Depro Inovaţie" implementează proiectul "Un viitor mai bun pentru femei"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 18 septembrie 2009

Compania de consultanţă Depro Inovaţie în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, cu Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România (CEED) şi cu Asociaţia Amfar Galitia implementează proiectul "Un viitor mai bun pentru femei", proiect co-finanţat de Uniunea Europeană ce îşi propune să promoveze un rol activ pentru femeile din mediul rural şi din oraşele mici prin sprijinirea acestora în iniţierea şi gestionarea de mici afaceri sau proiecte comunitare.

Cursurile oferite gratuit grupurilor ţintă în cadrul proiectului, în funcţie de nevoile specifice identificate la nivelul comunităţilor locale, se înscriu în următoarele categorii: cursuri de formare de formatori, cursuri de antreprenoriat şi competenţe manageriale şi cursuri de management de proiect. Prima sesiune de instruire cuprinde cursurile pentru formare de formatori care conţin mai multe module: formare instructor, tehnici de comunicare şi instruire a adulţilor, ipostazele formatorilor, exerciţii şi tehnici de evaluare a cursurilor. Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultanţă specializată până în momentul finalizării unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitară.

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică indică faptul că în cadrul comunităţilor rurale aptitudinile antreprenoriale ale femeilor sunt foarte puţin utilizate. Procentajul persoanelor casnice din mediul rural reprezintă 53,1% din totalul de persoane inactive şi este alcătuit exclusiv din femei.

Obiectivul principal al proiectului "Un viitor mai bun pentru femei" este de a răspunde nevoilor specifice ale grupului ţintă prin crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea de servicii comunitare care să răspundă nevoilor sociale locale, prin schimbarea mentalităţilor cu privire la rolul femeilor în comunităţile tradiţionale, prin crearea unei structuri asociative care să sprijine implicarea femeilor din comunităţile dezavantajate în proiecte comunitare şi prin facilitarea participării acestora pe piaţa muncii.

Proiectul demarat în luna noiembrie 2008 se desfăşoară la nivel naţional. Obiectivele specifice ale acestuia sunt, ca la încheierea sa, în luna iunie 2011, un număr de 4.000 de femei să fie informate cu privire la potenţialul de dezvoltare a afacerilor sau de proiecte comunitare în medii defavorizate; să fie create 100 de grupuri comunitare care vor susţine activităţi de promovare a egalităţii de şanse şi să fie acreditaţi 20 de formatori în managementul afacerilor. Un număr de 700 de femei vor lua parte la cursurile de formare ce vor contribui la dezvoltarea competenţelor antreprenoriale iar 100 de proiecte de afaceri şi de proiecte/servicii de îngrijire vor fi asistate pe perioada pregătirii lor.

De asemenea, în cadrul proiectului "Un viitor mai bun pentru femei" vor fi puse bazele unei reţele formale care să sprijine implicarea femeilor din comunităţi rurale în proiecte comunitare şi să faciliteze participarea acestora pe piaţa muncii şi la angajarea lor în activităţi antreprenoriale prin informare, consiliere şi intermediere de legături cu organizaţii similare şi instituţii publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb