ZIARUL BURSA

18 septembrie 2009
Ediţia din 18.09.2024
Barack Obama şi Dimitri Medvedev, la Moscova, în luna iulie. Acesta este momentul considerat de specialişti că ar sta la baza deciziei actuale a administraţiei americane.

Obama renunţă la proiectul de scut antirachetă propus de Bush

Cătălin DeacuInternaţional / 18 septembrie 2009

Statele Unite renunţă la proiectul lor actual de scut antirachetă în Europa Centrală, după ce au revizuit în scădere ameninţarea iraniană, au anunţat ieri surse concordante, citate de AFP, după ce şi oficialii celor două ţări, Polonia şi Cehia, implicate în proiect, anunţaseră, cu regret, iminenta decizie a Washingtonului.

"Electroputere" dă lovitura la CFR

DATORII ŞI LICITAŢII "Electroputere" dă lovitura la CFR

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 18 septembrie 2009

Saudiţii de la "Electroputere" Craiova au reuşit să câştige o licitaţie de 14 milioane de lei ( aproximativ trei milioane de euro) organizată, pe 11 iulie, de "CFR Călători" pentru servicii de reparaţie la locomotivele electrice de 5.100 de KW ale companiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Excedent comercial peste aşteptări în zona euro

Alina VasiescuInternaţional / 18 septembrie 2009

Cele 16 state membre ale zonei euro au înregistrat un excedent comercial peste aşteptări în luna iulie, în condiţiile în care exporturile au scăzut mai puţin decât importurile, conform cifrelor publicate ieri, de Eurostat.

"Ikea" a încheiat un an cu provocări

"Ikea" a încheiat un an cu provocări

Alina VasiescuInternaţional / 18 septembrie 2009

Distribuitorul de mobilă "Ikea Group", cel mai mare din lume, anunţă o încetinire a creşterii vânzărilor sale în anul fiscal trecut, la 1,4%, din cauză că 2008/2009 a fost "un an provocator".

Rusia ar putea cumpăra o participaţie la "Infineon"

Alina VasiescuInternaţional / 18 septembrie 2009

Guvernul rus poartă negocieri cu Germania pentru o eventuală achiziţie a unei participaţii la producătorul de semiconductori "Infineon Technologies" AG, anunţă "AFK Sistema", companie aparţinând miliardarului Vladimir Ievtuşenkov.

Europa rămâne pe trend ascendent

Europa rămâne pe trend ascendent

Alina VasiescuInternaţional / 18 septembrie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au crescut ieri, după ce Irlanda a detaliat planurile de eliminare a activelor bancare toxice, iar "Exane BNP Paribas" a recomandat titlurile din sectorul materialelor de construcţie.

Se caută constructor pentru centura Deva - Orăştie

Alina Toma VerehaCompanii / 18 septembrie 2009 /

Compania Naţională de Auto­străzi (CNADNR) lansează procedura de achiziţie publică de lucrări pentru "Construcţia variantei de ocolire Deva - Orăştie la standard de autostradă - relicitare".

Vitalie Butescu. Palatul Cantacuzino

Bucureşti, să trăieşti!

Marius TiţaInvestiţii Personale / 18 septembrie 2009 /

Ca majoritatea locuitorilor capitalei, nu sînt născut în Bucureşti, dar îmi este extraordinar de simpatic acest uriaş blînd şi frumos, de care îşi bat joc toţi piţifelnicii, unii căţăraţi chiar în capul lui, ca în scenele cu Gulliver.

Victoria mediocrităţii

Cornel CodiţăEditorial / 18 septembrie 2009

Cornel Codiţă

Maşinăria politică şi birocratică a Uniunii Europene a înregistrat un succes de răsunet: a găsit omul potrivit căruia să-i încredinţeze mandatul Comisiei Europene, pentru următorii cinci ani.

Gabor Szel, directorul general al firmei de familie "Szel Mob", conduce afacerea împreună cu fratele său Csaba Szel. Gabor Szel s-a născut în anul 1975 în Cristuru Secuiesc, unde a şi înfiinţat firma. A absolvit liceul, este căsătorit şi are o fiică. Hobby: tenisul de câmp şi fotbalul.

"Szel Mob" exportă 99% din producţia de mobilă

Cornelia AngelescuCompanii / 18 septembrie 2009 /

Firma "Szel Mob" SRL a fost înfiinţată în anul 1991 în Cristuru Secuiesc-Harghita, de către doi fraţi, Gabor şi Csaba Szel. După pornirea producţiei de mobilă, în fiecare an, s-au efectuat investiţii în utilaje specifice, în...

"Iarba elefantului" i-ar putea încălzi pe suceveni

A.G.R.Materii Prime / 18 septembrie 2009

Lunca râului Suceava ar putea avea în viitorul apropiat plantaţii cu "iarba elefantului" (Miscanthus), un combustibil eficient pentru o centrală termică pe care o societate din Austria vrea să o construiască în municipiul reşedinţă de judeţ.

Piaţa auto, în scădere cu 56,7% în primele opt luni

Viviani MiricăCompanii / 18 septembrie 2009 /

Vânzările de autovehicule noi pe piaţa autohtonă au scăzut cu 56,7% în primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2008, de la 239.040 de unităţi, la 103.592 de unităţi, arată raportul Asociaţiei Producătorilor şi...

Euro Zone Trade Surplus Above Expectations

Alina Vasiescu (Tradus de Andrei Năstase)English Section / 18 septembrie 2009

The 16 Members of the Euro Zone achieved a trade surplus well above expectations in July, as exports decrease less than imports, according to the information released by the Eurostat yesterday.

Transgaz dă aviz de funcţionare companiei Nitroporos

Ovidiu Vrânceanu,BraşovPiaţa de Capital / 18 septembrie 2009

Lucian Cupu, preşedintele Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro, ne-a declarat, ieri, că pregătirile pentru reluarea producţiei la societatea Nitroporos SRL Făgăraş au intrat pe ultima sută de metri, după ce reprezentanţii Transgaz au inspectat,...

Cel mai mare proiector din lume, IMAX, acum şi în România

C.P.Companii / 18 septembrie 2009

Cel mai mare proiector de film din lume a fost instalat astăzi şi la Bucureşti şi va funcţiona în prima sală IMAX din România. Noua sală IMAX va fi inaugurată în această toamnă în cadrul celui mai mare proiect cinematografic din ţară, un complex...

Piaţa a trecut pe roşu: Indicele BET a pierdut 0,77%

Piaţa a trecut pe roşu: Indicele BET a pierdut 0,77%

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 18 septembrie 2009 /

Indicii principali ai pieţei au înregistrat corecţii uşoare în penultima şedinţă din această săptămână a Bursei de Valori Bucureşti, pe fondul unei lichidităţi sporite, valoarea tranzacţiilor efectuate depăşind 46 milioane de lei.

Investitorii futures, în aşteptarea scadenţei septembrie

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 18 septembrie 2009 /

Pe piaţa Sibex, cu o şedinţă de înainte de scadenţa septembrie investitorii au manifestat o atitudine dominată de mai multă prudenţă pe fondul corecţiilor înregistrate de majoritatea cotaţiilor derivatelor pentru a doua zi la rând, fără însă ca...

AMO Retail deschide, la noi, al doilea magazin NO NAME Athens

C.P.Companii / 18 septembrie 2009

AMO Retail anunţă deschiderea celui de-al doilea magazin NO NAME Athens din România, ce va beneficia de o investiţie iniţială de aproximativ 300.000 de euro, sumă ce include şi valoarea stocului iniţial, anunţă un comunicat al companiei remis...

Vodca Finlandia în topurile internaţionale

C.P.Companii / 18 septembrie 2009

Vodca Finlandia a fost, în această vară în atenţia celor mai importante publicaţii dedicate băuturilor alcoolice: The International Wine and Spirits Record (IWSR) şi Drinks International.

MEDIA GALAXY lansează noua tehnologie DLNA CERTIFIED Samsung

C.P.Companii / 18 septembrie 2009

MEDIA GALAXY lansează noua tehnologie DLNA CERTIFIED Samsung. Întreaga gama de televizoare Samsung cu noua tehnologie va fi prezentată de consultanţi care vor explica modul de conectare şi funcţionare, accesoriile necesare iar doritorii vor putea...

Schimbări de management la "Strauss Balcani"

C.P.Companii / 18 septembrie 2009

Managementul Grupului "Strauss" a numit în calitate de General Manager interimar pe actualul Director Financiar Avraham Ben Baruch, înlocuindu-l pe Matanya Schwartz care a fost doi ani la conducerea "Strauss Balcani".

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo