Viena, Budapesta, Ljubljana şi Praga s-au reunit în Grupul de Burse din CEE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2009

CEE Stock Exchange Group are o capitalizare de 128 miliarde euro, reprezentând jumătate din capitalizarea totală din regiune. Lichiditatea medie lunară, realizată cumulat pe cele patru burse, se cifrează la 11 miliarde euro.

CEE Stock Exchange Group are o capitalizare de 128 miliarde euro, reprezentând jumătate din capitalizarea totală din regiune. Lichiditatea medie lunară, realizată cumulat pe cele patru burse, se cifrează la 11 miliarde euro.

Bursele de Valori din Viena, Budapesta, Ljubljana şi Praga au fost integrate într-o structură denumită Grupul de Burse din Europa Centrală şi de Est (CEE Stock Exchange Group), aceste pieţe intenţionând să se ocupe împreună de marketing şi de diseminarea informaţiilor.

"Cele patru burse membre ale CEE Stock Exchange Group au jumătate din capitalizarea de piaţă şi două treimi din volumul de tranzacţii din regiune. Noul grup devine astfel cel mai mare jucător de profil din Europa Centrală şi de Est. Scopul principal al acestei entităţi este consolidarea şi dezvoltarea pieţelor de capital din CEE şi poziţionarea lor la nivel internaţional", anunţă comunicatul transmis de grup.

Pieţele membre ale grupului au lansat primii doi indici comuni. Unul dintre aceştia - CEETX, este un indice de preţ, ponderat cu capitalizarea, care cuprinde cele mai lichide şi valoroase 25 de acţiuni alese de pe cele patru burse care fac parte din grupul CEE. Indicele va fi calculat şi diseminat în timp real în euro şi în dolari americani, fiind conceput ca indice tranzacţionat. CEETX poate fi folosit ca activ suport pentru produse structurate şi derivate, cum sunt contractele futures şi options.

Cel de-al doilea indice, CEESEG Composite, este tot un indice de preţ ponderat cu capitalizarea, format din componente ale indicilor de acţiuni de bază, de pe cele patru burse. Indicele cuprinde acţiunile care intră în componenţa indicilor compoziţi ai celor patru pieţe (ATX, BUX, PX şi SBITOP). CEESEG va fi, de asemenea, calculat şi diseminat în timp real, în euro şi dolari americani, reprezentând evoluţia pieţelor de capital ale întregului grup.

Cei doi indici lansaţi ieri se raportează la CEETX, ca fiind de referinţă pentru regiune.

"Cei patru membri ai grupului colaborează îndeaproape, cu toate aces-tea, acţionează independent cu managementul local. Au fost lansate deja proiecte comune şi urmează altele, care vor aduce beneficii companiilor listate, membrilor, investitorilor instituţionali şi clienţilor de date ai celor patru burse membre", se mai arată în comunicatul grupului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb