Transgaz dă aviz de funcţionare companiei Nitroporos

Ovidiu Vrânceanu,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2009

Societatea şi-ar putea relua, astfel, activitatea la finele săptămânii viitoare

Lucian Cupu, preşedintele Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro, ne-a declarat, ieri, că pregătirile pentru reluarea producţiei la societatea Nitroporos SRL Făgăraş au intrat pe ultima sută de metri, după ce reprezentanţii Transgaz au inspectat, ieri, societatea braşoveană, urmând să acorde avizul de funcţionare în zilele următoare. Mai sunt, practic, de făcut nişte verificări şi sperăm ca la finele săptămânii viitoare să putem începe producţia", a declarat Cupu.

De mai bine de un an şi jumătate este aşteptată reluarea producţiei la combinatul chimic de la Făgăraş. Ioan Niculae, proprietarul companiei, ne-a declarat în urmă cu două luni că activitatea va fi reluată prin pornirea a două fabrici - cea de acid azotic şi cea de azotat de amoniu poros. Acesta a arătat că investiţiile în fabrică se ridică la aproape 50 de milioane de euro. Omul de afaceri a mai spus că angajările au fost reluate la combinatul făgărăşean şi că la capacitate maximă societatea va ajunge la aproximativ 900 - 1.000 de angajaţi. În prezent, societatea are aproximativ 500 de angajaţi.

"Am vrut să închidem combinatele chimice, dar Guvernul ne-a dat o gură de oxigen şi ne-a lăsat să folosim gazele din producţia internă, adică la un preţ mai mic, ceea ce ne reduce cos­turile de producţie. În acest fel putem angaja şi relua activitatea la toate combinatele chimice, iar acest sector al economiei poate fi revigorat", a precizat Niculae. Acesta mai speră ca până la finele anului să fie emisă şi o ordonanţă de urgenţă prin care achiziţionarea de îngrăşăminte chimice de către fermierii din România să fie subvenţionată de către stat.

Potrivit negocierilor dintre patronatele şi sindicatele din industria chimică şi reprezentanţii Guvernului, subvenţia de 400 de lei pe hectar va consta în acordarea unor bonuri valorice către fermieri, aceştia neputând să achiziţioneze altceva în afară de îngrăşăminte chimice. Ideea acestei subvenţii a aparţinut sindicaliştilor care încearcă astfel să îşi salveze locurile de muncă, greu lovite de criza financiară. Dacă această ordonanţă va fi emisă, Nitroporos SRL Făgăraş va mai crea alte 200 de locuri de muncă.

Negocieri cu cinci companii internaţionale

Omul de afaceri prahovean a arătat că în prezent este în discuţii cu o companie din Africa de Nord care doreşte să achiziţioneze jumătate din producţia de explozibili civili, dar şi cu una dintre cele mai importante companii miniere din Europa, pe care nu a dorit să o nominalizeze.

Societatea Nitroporos SRL a fost înfiinţată pe data de 7 martie 2008 şi administrează activele companiilor de pe platforma Nitramonia Făgăraş, cumpărate de compania Viromet Victoria, al cărei acţionar este grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Neculaie. Viromet Victoria a câştigat licitaţia organizată de lichidatorul Euroconsult SPRL Arad, în decembrie 2007, la preţul de 33 milioane lei, inclusiv TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb