"Coface" vrea să investească 2,5 milioane de euro într-o platformă regională

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2009

Cristian Ionescu: "Coface" vrea să angajeze 100 de persoane pentru noul centru regional de servicii suport.

Cristian Ionescu: "Coface" vrea să angajeze 100 de persoane pentru noul centru regional de servicii suport.

"Coface", unul dintre liderii pieţei de asigurări de credite din ţara noas­tră, are planuri ambiţioase de dezvoltare regională pentru 2010, când se pregăteşte să înfiinţeze la Bucureşti un centru de servicii suport (back-office service) pentru Europa Centrală şi de Est, investiţia totală estimată de reprezentanţii companiei ridicându-se la 2,5 milioane de euro.

Cristian Ionescu, Country Cluster Manager "Coface", care coordonează în acelaşi timp activităţile companiei din ţara noastră, Bulgaria şi Slovacia, ne-a explicat: "Vom deschide o platformă de servicii suport anul viitor în Bucureşti, în care vor fi relocate operaţiunile din Europa Centrală şi de Est, la noul centru urmând să fie angajate aproximativ 100 de persoane".

Primul pas pentru demararea platformei regionale este programat pentru sfârşitul acestui an, când "Coface România" va prelua operaţiunile din Serbia şi Croaţia.

"Estimăm că la sfârşitul lui 2010 centrul de servicii va fi finalizat şi va deveni complet operaţional", ne-a mai spus domnul Ionescu.

Noua platformă va fi destinată furnizării de servicii suport, precum lucrul cu interfaţa sau procesarea dosarelor.

Profitul Coface s-a diminuat cu 86% la opt luni, însă afacerile sunt în creştere

La sfârşitul primelor opt luni ale acestui an, cifra de afaceri înregis­trată de "Coface" s-a ridicat la 20 milioane de lei, în creştere cu 54% faţă de perioada similară din 2008, cu toate că activitatea de asigurare de credite comerciale a tras în jos profitul companiei cu 86%, la numai 243.000 de lei.

Pierderea netă înregistrată de companie din activitatea de asigurare de credite comerciale a fost, în intervalul ianuarie - august, de 2,95 milioane de lei, faţă de numai 130.000 de lei în perioada similară din 2008.

"Estimăm că vom înregistra venituri de patru milioane euro din asigurările de credit şi vom obţine per total, pe acest segment, 2,8 milioane euro", ne-a spus Cristian Ionescu.

În privinţa cifrei de afaceri, reprezentanţii Coface estimează o creştere de 30-40% faţă de anul trecut, până la 29,5 milioane de lei (7 milioane de euro), cu toate că aceas­tă sumă este mult sub cifra bugetată la începutul anului, de 8,4 milioane de euro.

Pe segmentul asigurărilor de credit, compania a înregistrat venituri de 8,5 milioane lei, cu 80% mai mari faţă de anul trecut, din care 7,5 milioane de lei au reprezentat primele subscrise.

În primele opt luni din 2009, 55% din notificările de pe acest segment au provenit din domeniul contrucţiilor şi materialelor de construcţii, în timp ce domeniul IT a ocupat locul al doilea, cu 6% din notificări.

De asemenea, compania şi-a propus în acest sens să readucă sub control rata daunelor, care s-a majorat foarte mult pe fondul crizei, cele mai mari daune fiind plătite companiei "Arcom".

În ceea ce priveşte segmentul de colectare creanţe, "Coface" a încasat 7,6 milioane de lei, cu 54% mai mult faţă de perioada similară din 2008, iar pe segmentul de rapoarte de credit, veniturile s-au ridicat la 3,8 milioane de lei, în creştere cu 16,2% faţă de anul trecut.

"Pe segmentul colectării de creanţe, suntem numărul doi în piaţă, după Euler Hermes, cu o cotă de 17%", a mai precizat directorul "Coface". Acesta a completat că rata medie de succes a rămas la aproximativ acelaşi nivel în acest an, comparativ cu 2008, respectiv aproape de 30%.

"Coface" România are o experienţă de peste 11 ani în domeniul risk-managementului, activând pe piaţa ţara noastră din anul 1996.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb