Descinderi în patru oraşe împotriva unor reţele de falsificatori de carduri

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2009

Descinderi în patru oraşe împotriva unor reţele de falsificatori de carduri

Procurorii de la combaterea crimei organizate au efectuat mai multe descinderi în Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Cluj, împotriva unor reţele care se ocupă cu clonarea de carduri bancare, printre persoanele vizate fiind şi Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova, potrivit NewsIn.

Percheziţii simultane au loc în 30 de locuinţe. Membrii acestor reţele falsificau şi fabricau dis-pozitive de citire de carduri şi de informaţii de pe carduri. Acestea erau montate pe ATM-uri din ţări din Orientul Îndepărtat, precum Iordania şi Tunisia. În aceste ţări erau obţinute informaţii des-pre carduri. Apoi cardurile erau clonate în Româ-nia, urmând ca ulterior alţi membri ai reţelelor să scoată bani de pe aceste carduri. Prejudiciul este enorm, anchetatorii estimând sume de mai multe zeci de milioane de euro.

De asemenea, au loc percheziţii şi în casa fiului judecătorului Covei, judecător la Curtea de Apel Craiova, deoarece se pare că acesta, Iustin Covei, este implicat într-una din aceste reţele. Din primele informaţii se pare că aici există chiar un laborator de falsificare al acestor carduri.

Percheziţiile fac parte dintr-o acţiune mai amplă de anihilare a reţelelor de falsificatori de carduri. Două astfel de grupări au fost deja destructurate în Mehedinţi şi Bucureşti

Sute de arme albe şi aparatură pentru clonarea cardurilor, ridicate în urma descinderilor la Craiova

Poliţiştii şi jandarmii care au participat la des-cinderile din Craiova, pentru destructurarea unor grupări care falsificau carduri, au ridicat peste 100 de arme albe şi aparatură folosită la clonarea cardurilor bancare.

"Au fost aduse la sediul grupării peste 20 de persoane pentru audieri şi au fost trimise deja spre sediul DIICOT Bucureşti. Dintr-o garsonieră au fost ridicate 124 de cuţite şi săbii, dispozitive de clonare a cardurilor, calculatoare, echipamente de stocare, guri de bancomate şi camere video",a declarat lt. Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, citat de NewsIn.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura centrală şi Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat ieri 29 de percheziţii domiciliare la mai multe adrese din municipiile Craiova, Constanţa şi Bucureşti, în vederea destructurării unor grupări organizate specializate în fraude cu cărţi de credit.

Potrivit DIICOT, inves-tigaţiile procurorilor vizează activităţile infracţionale comise de un număr de trei grupuri infracţionale organizate ce acţionau pe raza municipiului Craiova şi care erau coordonate de învinuiţii Jean Marin Mihăilă, zis "Jan", Nicolae Drivan Florin, zis "Fulgerică", Ionel Călin, zis "Nixon", Iustin Covei şi Petre Hălănei.

Iustin Covei coordona unul dintre cele trei grupuri infracţionale specializate în fraude cu cărţi de credit vizate de dosarul în care procurorii au făcut, ieri, percheziţii, potrivit DIICOT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb