Deputaţii au eliminat proiectul privind alegerea unui nou preşedinte la Cameră

Mina Irina
Politică / 15 iunie 2016

Deputaţii au decis astăzi, cu 137 de voturi pentru şi trei abţineri, să elimine de pe ordinea de zi a şedinţei de plen proiectul de hotărâre pentru alegerea unui alt preşedinte al Camerei, potrivit unor surse din presă.

"Vă solicit eliminarea de pe ordinea de zi a punctului 55/2016 întrucât este incomplet şi nu s-a făcut nici nominalizare şi propunere din partea grupului PSD. Este vorba de proiectul de hotărâre pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor", a declarat liderul grupului social-democraţilor de la Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni să pună pe ordinea de zi a plenului de astăzi proiectul de hotărâre privind alegerea unui nou preşedinte al forului după revocarea din această funcţie a lui Valeriu Zgonea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat ieri că a propus Comitetului Executiv Naţional al partidului să nu facă nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar până la finalul mandatului actualului Parlament să se meargă pe interimat.

"Nu consider că acum această funcţie este esenţială şi merită atâta patimă, atâtea discuţii, atâta dezbatere. Obiectivul meu şi al întregului partid este să câştigăm alegerile parlamentare. În aceste condiţii am avut tot timpul asta în minte că am nevoie de toţi oamenii lângă mine în campania electorală şi nu numai, începând de săptămâna viitoare fiecare coleg în frunte cu mine va primi nişte lucruri foarte clare de făcut, acţiuni foarte clare pe care ar trebui să le întreprindă. În acest sens, în ultima perioadă, au fost vehiculate nume pentru această funcţie - Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ştefan, Florin Iordache, Mihai Tudose şi alţii. De toţi aceştia partidul are nevoie în teritoriu, în judeţe, să discute cu oamenii noştri, să-i ajute la organizare şi în pregătirea alegerilor din toamnă. În aceste condiţii, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor", a declarat Dragnea, la finalul reuniunii CexN, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb