Deputaţii au respins cererea DNA de încuviinţare a arestării deputatului Mădălin Voicu

Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2016

Voicu: "Am promis că nu mai vorbesc despre caz"

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, ieri, cererea DNA pentru încuviinţarea arestării deputatului Mădălin Voicu. S-au înregistrat 103 de voturi pentru şi 158 împotrivă. Votul în plen a fost secret cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor avizase favorabil, luni, cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul lui Voicu.

Deputatul Mădălin Voicu a cerut jurnaliştilor să-l înţeleagă că nu mai vrea să facă declaraţii despre dosarul în care este cercetat de DNA, menţionând că a promis să nu mai vorbească despre Justiţie în public. "Am promis că nu mai vorbesc despre acest caz şi, în general, nu mai vorbesc despre Justiţie în public. (...) Voi nu vreţi să mă înţelegeţi. Nu ştiţi prin ce am trecut eu şi atunci probabil că voi făcându-vă meseria credeţi că am cum să vă umplu spaţiul. Vă mulţumesc mult. Vă rog să mă înţelegeţi", a spus Voicu, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că nu a vorbit cu Nicolae Păun. "Nu am vorbit (cu Păun - n.r.), nu m-a căutat", a adăugat Voicu.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Dragnea despre votul în cazul Voicu: "Simpatia nu poate fi sancţionată"

Respingerea de către plenul Camerei Deputaţilor a cererii DNA pentru încuviinţarea arestării lui Mădălin Voicu se datorează, între altele, simpatiei de care se bucură deputatul, iar aceasta nu poate fi sancţionată, consideră preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a declarat, miercuri, că a votat, în plenul Camerei Deputaţilor, în favoarea cererii DNA. "Din ce am înţeles de la colegii mei, unii au votat ca mine pentru ridicarea imunităţii, alţii au votat împotrivă. Situaţia e că de la toate partidele s-a votat şi pentru şi împotrivă", a detaliat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă social-democraţii "au votat cu simpatie", Dragnea crede că "asta a contat". "Astăzi, de dimineaţă, discutând cu unii colegi de-ai voştri la Senat, chiar asta mi-au spus că, din ce au simţit, din ce au vorbit cu colegii mei, a existat o oarecare simpatie şi se pare că asta a contat", a spus preşedintele PSD.

"Nu poate fi sancţionată, chiar nu poate fi sancţionată şi nu există un vot cu nume şi prenume totuşi", a completat el, întrebat dacă simpatia poate fi sancţionată.

Nici în cazul deputaţilor care au votat împotriva solicitării DNA nu este vorba despre sancţiuni. "Nici măcar nu ştim care sunt aceia, pentru că, dacă un sistem informatic atât de lăudat nu ne poate spune cine a votat şi cine nu a votat, dar un sistem bazat pe bile?", a argumentat Liviu Dragnea.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată; nu a fost cvorum pentru arestarea preventivă a lui Păun

Deputaţii nu au cvorum pentru a vota cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Nicolae Păun. Şedinţa Camerei Deputaţilor de miercuri a fost suspendată.

"La apelul nominal făcut în repetare au fost prezenţi pentru a-şi exercita dreptul de vot 178 de deputaţi. Cvorumul de şedinţă pentru vot final este de 191 de persoane. Se constată că nu am avut cvorum de şedinţă la acest vot", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, în plenul forului.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat ieri doar cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii deputatului Nicolae Păun.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb