Deputaţii vor să-l expulzeze, în Bundestag, pe Richard Grenell

L.L.
Internaţional / 29 martie 2019

Richard Grenell (Sursă foto: Twitter)

Richard Grenell (Sursă foto: Twitter)

Deputaţi din cadrul partidului german Die Linke (extremă stânga) au cerut astăzi, o dezbatere parlamentară în vederea unei eventuale expulzări a ambasadorului american, acuzat de amestec în treburile interne germane, relatează AFP.

Ei au adoptat o moţiune prin care cer o dezbatere în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), în vederea declarării "persona non grata" a ambasadorului american în Germania Richard Grenell, un susţinător aprig al preşedintelui Donald Trump, se arată în text, dezvăluit de tabloidul Bild şi după care AFP precizează că a obţinut o copie.

Dezbaterea ar putea să aibă loc săptămâna viitoare.

Grenell nu-i deranjează doar pe deputaţii de extremă stânga.

Vicepreşedintele Bubdestagului Wolfgang Kubicki (FDP, liberal) a apreciat recent că nu e treaba unui ambasador "să emită asemenea critici publice" şi să se amestece în afacerile interne ale unui stat.

Deputaţii Die Linke invocă, în moţiunea lor, transmisă AFP, Conveţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, care prevede că ambasadorii trebuie să evite orice amestec în ţara în care se află în post, scrie AFP.

Richard Grenell, în vârstă de 52 de ani, un fost purtător de cuvânt al Statelor Unite la ONU, este ambasador la Berlin din aprilie 2018.

El s-a "distins" de atunci prin luări de poziţie foarte dure, pe reţeaua de socializare Twitter, pe care o foloseşte în mod abundent, la fel ca locatarul Casei Albe, pentru a-şi transmite mesajele, informează AFP.

De când se află în funcţie la Berlin, el a provocat tensiuni, ameninţând Guvernul sau întreprinderile germane cu sancţiuni în diverse dosare.

Astfel, el s-a ridicat împotriva scăderilor cheltuielilor militare germane, a participării la şantierul gazoductului rus Nord Stream 2 sau a participării Huawei la înfiinţarea viitoarei reţele 5G.

El a îndemnat, de asemenea, încă de când a preluat funcţia, în primăvara lui 2018, la o retragere din Iran a întreprinderilor germane.

"Acest comportament nu este de natură să promoveze relaţii amicale între Germania şi Statele Unite", rezumă aleşii din Die Linke, conform AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb