Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu a fost bombardat, ieri, cu reproşuri de către deputaţii din Comisia de Buget Finanţe, din cauza modului în care a gestionat criza tarifelor RCA, însă el a rezistat cu încăpăţânare şi a spus, încă o dată, că nu demisionează.
În timpul audierilor de ieri, mai mulţi deputaţi din Comisiile reunite de buget-finanţe şi transporturi au solicitat demisia conducerii Autorităţii, printre aceştia fiind: Andreea Paul (PNL), Cătălin Rădulescu (PSD), Alexandru Nazare (PNL) şi Adrian Gurzău, potrivit Agerpres.
"Este o chestiune de zile până la demiterea lui Mişu Negriţoiu", ne-a declarat deputatul Adrian Gurzău, care a iniţiat, încă din 23 iunie, revocarea preşedintelui ASF.
Domnul Gurzău ne-a spus: "Colegii de la toate partidele doresc demiterea lui Mişu Negriţoiu. Nici unul nu l-a susţinut. I s-a cerut demisia".
În opinia domnului Gurzău, motivul pentru care s-a ajuns în situaţia creşterii fulminante a tarifelor RCA este faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a preluat în legea 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare un articol care i-ar fi permis să limiteze creşterea tarifelor RCA, din directiva europeană Solvabilitate II, şi nu a oferit nici explicaţii pentru această omisiune.
Domnia sa îl mai consideră responsabil pe Mişu Negriţoiu de faptul că nu respectă deciziile propriului Consiliu, pe care şi l-a subordonat.
"Opt membri ai Consiliului ASF au votat retragerea KPMG ca lichidator Astra, dar Mişu Negriţoiu nu a pus-o în aplicare şi a supus-o din nou la vot", ne-a spus domnul Gurzău.
"Vrea să ne facă bine cu forţa", a adăugat domnia sa, precizând că Mişu Negriţoiu este, în acelaşi timp, pensionar şi demnitar al unei instituţii aflată sub control parlamentar.
Anul trecut, deputatul Adrian Gurzău a depus la Parlament o interpelare adresată preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, prin care îl întreaba dacă se pensionează.
La întrebarea dacă este adevărat că domnul preşedinte ASF Mişu Negriţoiu şi-a depus dosarul pentru pensionare, adresată de ziarul BURSA, pe 16 septembrie 2015, reprezentanţii Autorităţii ne-au transmis: "Domnul Preşedinte Negriţoiu nu răspunde la întrebări legate de aspecte personale, fără o legătură directă cu activitatea profesională din cadrul ASF".
Răspunsul este în consens cu acuzaţiile aduse de fostul purtător de cuvânt ASF Radu Soviani, care a reclamat cenzura, lipsa totală de transparenţă şi tentativele de manipulare a opiniei publice practicate de Mişu Negriţoiu.
Deşi desconsideră mass-media, Mişu Negriţoiu nu şi-a permis să desconsidere şi legea, care îl obligă, în fiecare an, la publicarea unei declaraţii de avere.
În declaraţia depusă pe 1 iunie 2016, preşedintele ASF menţionează un venit de 52.137 lei din pensie, pe lângă salariul de 708.932 lei de la ASF (aproximativ 13.000 de euro pe lună).
"Liderii de grup pot face cerere la Biroul Permanent ca să-l demită pe preşedintele ASF sau pot folosi cererea mea", a mai adăugat domnul Gurzău.
Întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, Mişu Negriţoiu a spus, în Parlament, că demisia este o opţiune personală, pe care nu şi-o manifestă.
El a amintit că a venit la conducerea ASF pentru a face ordine şi a restructura: "Înţeleg că altcineva va veni curând la ASF şi va continua curăţenia. Este păcat că sunt identificat ca fiind cauza nevoii de restructurare în ASF... pentru că eu am venit tocmai pentru a face ordine şi a restructura".
Mişu Negriţoiu a declarat că susţine preţul de referinţă la RCA şi asigurătorul de stat pe care este dispus să îl capitalizeze din fonduri ASF.
Şi patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM au solicitat Parlamentului demiterea cu efect imediat a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, pentru proasta administrare a pieţei asigurărilor din România.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 00:04)
Si cu aplicarea legii 151 cum mai facem? Ca aveam casco la asf ( comisioane platite cacalau) si avem dosare de dauna la care asf tace si isi ia bine mersi salariile
1.1. Statul Roman cel mai mare pagubit ! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 15.09.2016, 08:08)
Cel mai mare pagubit din aplicarea legii 151 este Statul Roman care a ramas cu pachete reziduale la aceste societati delistate abuziv de ASF. Nu se mai regasesc informatiii pe site bvb, sau asf. Societatile trebuiau sa ramana suspendate pana faceau demersurile legale si plateau minoritarilor. Cum de au fost listate pe piata societati in insolventa cu dispensa de la ASF ? Sa plateasca ASF banii actionarilor minoritari care nu au primit inca banii de la societati si sa ii recupereze asf de ei ! Societatile au fost delistate fortat si cu recomandare de la asf " daca nu faceti nimic va dam un avertisment sau o amenda dar tot va dam decizie de delistare asa ca stati linistiti ! Trebuie o comisie parlamentara de analiza a modului cum a fost aplicata legea 151 pentru ca acolo au fost multe fraude si ilegalitati cu ajutorul asf .
1.2. matale chiar esti imbecil:-) (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 15.09.2016, 10:14)
scuza-ma te rog, da nu mai citi rapoarte financiare, daca vrei da nu te jignesc. Crezi ca ASF a dat singura si de capu ei pe 28 decembrie 2015 si octombrie 2015 normele IFRS pentru asigurari si piata de capital. De ce a intors in mai 2015 la RAS, imediat ce a aplicat duala listare la Londra. Din anul 2006 exista ordinul 1121 care spune ca societatile listate la Bursa au obligatia indeplinirii raportarii IFRS. Ce a emis Florin Georgescu in 2012 prin 1286 OMF a fost pentru modificarea raportului Financiar Petrom, care intrase din GHINION in Blue chip Index cu bilantul prastie. Mai Bine ai citi interviul domnului Ciolos in Handelsblatt, editia de ieri. Mare om.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 01:48)
Noi ne facem ca muncim iar ASF se face ca respecta munca ce muncim !
3. Misu pensiuonaru'
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 05:23)
Cum sa isi dea demisia? Omul acesta nu stie cum sa traiasca cu 50 000 cat are pensie!
Cu ce am gresit ca toti pensionari ne conduc? Raspundere are acest om ? A fost tras la raspundere cineva din Asf?
3.1. Postacu falitu' (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 06:11)
Nu pricepi nimic si nati din gura. Cu ce am gresit sa ma nasc intr-o tara plina de trogloditi ca tine?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 06:33)
hahaha...beef, puteai fi un baietel cu slapi din peturi de plastic pascind vaci prin desertul Somaliei ca alternativa. Da' de, ai avut si tu ghinionul tau. :)))))))))))))))))
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de nati în data de 15.09.2016, 07:06)
Elvetia nu te primeste sau esti coate goale?
3.4. in sfarsit un intelept (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 15.09.2016, 10:18)
Bine ai grait. Cu ce-a gresit bietu om da pastoreasca o turma de imbecili ca voi si ca mine...
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 11:18)
Haha
4. Derapaje la ASF !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 15.09.2016, 07:58)
Derapajele astea de la asf cu salariile, cu reglementarea, cu nepotismul, cu pilele, cu relatiile, cu autofinantarea, cu pensionarii, cu ..cu..cu.. cu sunt posibile pentru ca parlamentul nu poate supraveghe activitatea asf pe un raport anual ticluit si vopsit numai in culori roz. Daca citesti rapoartele anuale ale asf totul este roz si duduie ca economia in 2008. Daca analizezi pe mai multi ani rapoartele ele se bat cap in cap si totul a mers din rau in mai rau, doar salariile de la asf au mers bine. Daca te uiti prin declaratiile de avere cei care sunt la asf au o educatie financiara ciudata nici nu fac economii iar banii castigati se avapora de parca ar fi furati cheltuie totul , Parlamentul ar trebui sa aiba o comisie, structura, departament de oameni profesionisti care sa supravegheze permanent institutii gen ASF autofinantate , si sa aiba permanent observator fara drept de vot la sedintel consiliului . Cum adica sa votat dar nu sa pus in aplicare ? si apoi sa votata din nou pana a iesit cum a vrut misu !?. Asta este coruptie la nivelul untregului consiliu si trebuiesc intrebati cum de si-au schimbat parerea si daca au fost presiuni. Intreg consiliul trebuie sa plece ! Nu trebuie sa existe bisericute sot-sotie sau alte nepotisme in aceasta institutie ! Salariile trebuie sa aiba un indice de corelare cu dimensiunea pietelor si cu salariul mediu net din Romania . Cu cat salariile au fost mai mari cu atat a crescut coruptia pentru ca nu supravegheaza nimeni capusarea in final a statui Roman de catre aceste institutii publice "autofinantate" ! Trebuie facut un nou asf alternativa iar asta vechi sa intre in lichidare. Cat incaseaza asf din : 100 de lei platiti pentru RCA ?, Cat a donat ASF pentru "cumintenia pamantului"?
5. fără titlu
(mesaj trimis de Wlad în data de 15.09.2016, 08:11)
Acest personaj este un alt Cizmarescu de la BNR, nu stiu altceva decat privilegii, privilegii si iar privilegii. Tarifele RCA nu au nici o logica,iar service-urile auto sunt in complicitate cu companiile de asigurari, pentru preturi crescute artificial.
6. fără titlu
(mesaj trimis de savin în data de 15.09.2016, 08:14)
Inca o dovada ca pe ce pune mana un social-democrat se transforma in gunoi.De la iliescu incoace tot asa patim si cred ca asa va fi mult timp de acam incolo!Eu am macar o consolare:am avut copii destepti si au plecat demult dincolo.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 09:08)
Se saturasera de tine.
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de savin în data de 15.09.2016, 09:43)
Da,de aia ma cheama sa stau 6luni pe an cu ei acolo.Vino si tu poate te mai destepti desi cred ca sansele sunt minime.
7. prohodul
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 08:36)
A fost invitat Preafericitul cu multe cruci?
Negritoiu oare mai merge intre ei cu o abureala?
8. domnu Gurzau, este o inadvertenta:-)
(mesaj trimis de The Brute în data de 15.09.2016, 10:29)
care versiune ati citit dvs? In engleza sau in Romana. KPMG este cunoscuta pentru rapoartele de Audit in esenta identice din cele doua limbi. In engleza veti observa ca au votat invers. Nu degeaba a ajuns doamna Elena Manole partener la KPMG Chisinau. Dupa ce pierderile Oltchim acumulate in 2008 au crescut in cuatum de 900 milioane de a ramas in pozitia CUMINTENIA PAMANTULUI si Comisia Europeana, ceea ce spuneti Dvs e un VAX ALBINA:-)
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 11:19)
Trantorul
8.2. un neavenit (răspuns la opinia nr. 8.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 15.09.2016, 14:05)
adica citesti raportu pe romaneste si pe engleza nu. Atunci e clar de ce spune asemenea imbecilitati. Sau daca nici asa nu pricepi, atunci macar citesti raportu pe anul anterior. Pana la urma se dovedeste ca auditoru e inteleptu si tu, eu si Ovidiu imbecili.Asa postul de partener al urmasilor lu Stefan cel Mare e asigurat:-)
9. fără titlu
(mesaj trimis de Vanat în data de 15.09.2016, 15:39)
Nu numai Negrotoiu, dar si URSACHE trebuie sa plece!!!!
10. Cum castigi 590 de euro? Esti Misu obraz gros!
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 16:53)
13000 : 22 =590.909
Daca e adevarat ce a spus un sofer ca in Germania asigurarea e 1800 si la noi 5000Euro tot Asf-ul e rugat sa plece cu maturatori cu tot sa nu le spuna viitorilor obiceiurile actualilor.
De aproape un an nu s-a rezolvat nimic atunci Asful de acum de ce mai sta in functie?
10.1. esti un..... (răspuns la opinia nr. 10)
(mesaj trimis de The Brute în data de 15.09.2016, 17:06)
daca n-ai priceput ca xapitalismu e bazat pe intelepciune, nu imbecilitate. 1800 asigurare Germania? Poate casco plus abo 10 ani la playboy
10.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2016, 17:19)
Tir desteptule!