DEPUTATUL BOGDAN DIACONU:  "UDMR nu are ce căuta în politica românească"

Ziarul BURSA #Politică / 22 august 2014

"UDMR nu are ce căuta în politica românească"

Deputatul Bogdan Diaconu (ex-PSD) şi-a anunţat intenţia să modifice, prin propuneri legislative, cadrul legal din România astfel încât "formaţiunile extremiste maghiare" să fie scoase în afara legii, adăugând că UDMR "nu are ce căuta în politica românească".

"Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior. (...) Acum, în 2014, ne găsim în aceeaşi situaţie în care UDMR foloseşte calităţile oficiale ale liderilor săi, dar şi banii bugetului de stat pentru a conspira împotriva integrităţii ţării. UDMR nu are ce căuta în politica românească şi, de aceea, una din misiunile pe care mi le asum este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru totdeauna. E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică", a spus Diaconu, citat de Agerpres. Deputatul a adăugat faptul că, în opinia sa, niciun politician din România nu a fost constant şi consecvent în relaţia cu UDMR.

"Atunci când au nevoie de UDMR, partidele din România se înmoaie, când intră în opoziţie descoperă brusc pericolul extremismului maghiar. Timp de patru ani şi jumătate, am luat constant atitudine publică împotriva UDMR şi, în general, a pericolului reprezentat de extremismul maghiar, indiferent dacă făceam parte oficial din opoziţie sau dintr-un partid aflat la putere şi indiferent de relaţia partidului din care făceam parte cu UDMR", a mai spus acesta.

Bogdan Diaconu a avertizat, totodată, că "UDMR, acceptat ca participant la conducerea României, pregăteşte un proiect de lege al autonomiei teritoriale care va crea în România o enclavă etnică pe modelul separatist rus din Ucraina".

Borbely Laszlo (UDMR): "Noi am cerut PSD să se distanţeze de atitudinea xenofobă a lui Bogdan Diaconu"

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ieri că Uniunea a solicitat conducerii PSD să se "distanţeze" de atitudinea "xenofobă" a deputatului Bogdan Diaconu, care în cursul zilei de ieri şi-a anunţat demisia din PSD, precum şi intenţia de a înfiinţa un nou partid politic şi de a scoate UDMR în afara legii.

Borbely Laszlo e de părere că atitudinea lui Bodgan Diaconu este "în totală contradicţie cu spiritul unui stat democrati" şi l-a catalogat ca fiind "un blogger" şi nimic mai mult.

"Diaconu s-a scos în afara PSD pentru că şi PSD i-au ajuns aceste manifestări care sunt în totală contradicţie cu spiritul statului democratic, cu Constituţia şi legile ţării. Nu se poate ca în anul 2014 să vii cu declaraţii de acest fel, extremiste şi xenofobe, împotriva unei populaţii de aproape 1,5 milioane de maghiari (...) Noi am cerut PSD să se distanţeze de aceste atitudini şi s-a făcut dreptate (...) Bogdan Diaconu nu trebuie băgat prea mult în seamă, nu trebuie să i se acorde mare atenţie, (...) el este destul de izolat, nu are nici un fel de suport. E doar un blogger şi atât", a declarat Borbely Laszlo.

Vicepreşedintele UDMR a precizat însă că, oricât de supărătoare, aceste voci sunt izolate astăzi în România şi că ele nu mai au forţa de acum un deceniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb