DEPUTATUL NEAFILIAT ŞTEFAN BURLACU:  "Prezenţa DNA va influenţa competiţiile electorale din acest an"

TATIANA MIU
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2016

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va rămâne o prezenţă activă în mediul politic românesc, fapt ce va influenţa şi competiţiile electorale din acest an, consideră deputatul neafiliat Ştefan Burlacu.

Domnia sa spune că este posibil să fim martorii unor surprize cantitative la alegeri, atât din partea partidelor mari, cât şi de la formaţiunile mai mici: "Un exemplu în acest sens este Mişcarea Populară (MP), pentru care un scor cu două cifre este deja perfect realizabil".

"Dacă nu participi la alegerile locale, la parlamentare nu exişti"

Ţinta partidelor mici, a precizat Burlacu, este un rezultat cât mai bun la alegeri, existând, în opinia sa, o tendinţă de creştere, care ar permite acestora să ajungă la un scor de cel puţin 13-15% la alegerile generale. Aceasta şi în condiţiile în care ar fi posibil ca primarii de la marile partide să meargă către un partid mic, fix înainte de înregistrarea candidaturilor la BEC (Biroul Electoral Central).

Întrebat despre probabilitatea realizării unor alianţe între formaţiunile mai mici, precum ALDE şi MP, deputatul a afirmat: "În politică este bine să nu excluzi niciodată, nimic".

Conform unui sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic, 51% dintre participanţi consideră că este nevoie de un partid nou, iar 35% au declarat că şi-ar schimba opţiunea în favoarea unei formaţiuni susţinute de Klaus Iohannis şi de premierul Dacian Cioloş.

Ştefan Burlacu a explicat că nu mai este timp pentru a crea şi construi o organizaţie, în cele câteva luni rămase până la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale. "Ori, ca partid, dacă nu participi la alegerile locale, la parlamentare nu exişti", a concluzionat deputatul.

Prestaţia cabinetului Cioloş ar putea afecta partidul liberal

În cazul în care cabinetul Cioloş nu va fi performant, efectele vor fi resimţite, în primul rând, de preşedintele Klaus Iohannis, dar, fiindcă acesta este susţinut de PNL, şi liberalii vor avea de suferit, a mai spus Burlacu. Parlamentarul a mai atras atenţia asupra faptului că liberalii cu experienţă "au început să tragă semnale de alarmă" în acest sens.

În plus, surse din PNL, citate de mass-media, au avansat posibilitatea ca tehnocraţii să intre în partid şi chiar să îi preia conducerea. În legătură cu acest aspect, Ştefan Burlacu a explicat că, de la intrarea într-un partid şi până la a-i prelua conducerea, este cale lungă: "Politica e despre putere, iar puterea se ia, nu ţi-o face nimeni cadou". Pentru a-şi argumenta afirmaţia, acesta a dat exemplul Alinei Gorghiu, copreşedinte al PNL de peste un an, dar care nu îl conduce efectiv.

"Ar fi bine ca mandatul doamnei Kovesi să fie prelungit cu încă trei!"

Cu referire la apropierea finalului de mandat al Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, deputatul consideră că acesta "ar fi bine să fie prelungit cu încă trei". În opinia parlamentarului, doamna Kovesi nu va părăsi instituţia înainte de a finaliza dosarul EADS. De asemenea, politicianul a precizat că nu intră în competenţele oamenilor politici să ştie numele unor posibili înlocuitori ai doamnei Kovesi, întrucât procesul de numire depinde de Ministerul Justiţiei şi de CSM.

Având în vedere speculaţiile apărute în mass-media autohtonă, privind o posibilă candidatură a doamnei Kovesi la alegerile prezidenţiale, deputatul a punctat că aceasta a dezminţit, în repetate rânduri, zvonurile.

Anul 2016 va fi marcat, de asemenea, de alte schimbări din domeniul justiţiei, la nivelul Curţii Constituţionale (CCR) şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), iar Ştefan Burlacu este de părere că aceste modificări vor fi de bun augur şi vor conduce la o împrospătare a instituţiilor respective. În plus, după atâţia ani de eforturi şi discuţii în mass-media, deputatul consideră că este puţin probabil ca numirile să fie făcute după "criterii obscure sau de partid".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. D/le Burlacu-rusine doar va pot spune, un partid condus de mafiotul care timp de zece ani a dus cetatenii aceste tari in eroare, ia umulit si fara rusine i-au furat cu o haita de hoti si interlopi, nu poate oferi nimic bun pentru acest popor. Oameni buni nu va lasati dusi in eroare de acest imbecil si sarlatan, format in scoala securitatii dictatorului comunist,

    1. Bai, agramat [...] ce esti, ce cauti tu pe-aici, trogloditule? Du-te ba la sapa, Tara are nevoie de [...] fara scoala la munca de jos!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb