Deputatul PNL Lucian Ciubotaru a cerut, ieri, printr-o declaraţie politică, începerea procesului de dizolvare a Parlamentului pentru ca, în data de 22 decembrie, după învestirea în funcţie a preşedintelui ales, Klaus Iohannis, deputaţii şi senatorii să îşi depună mandatele, "ca răspuns al înţelegerii mesajului exprimat prin vot de cetă enii români europeni".
Domnia sa ne-a declarat: "Solicitarea pe care am făcut-o este o iniţiativă personală, menită să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia de reformare a clasei politice. Demararea procedurilor pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate este o alternativă mai bună decât continuarea practicilor politice actuale care au dus la formarea unei majorităţi parlamentare prin încurajarea traseismului politic. Vrem «să închidem uşa» partidelor precum UDMR, UNPR, PP-DD, cei plecaţi din PNL (n.r. membrii partidului format de Călin Popescu Tăriceanu - Partidul Liberal Reformator)".
Deputatul Ciubotaru ne-a mai precizat că dizolvarea actualului Parlament este singura cale prin care se poate constitui o guvernare pur liberală, în situaţia în care preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat că PNL trebuie să ajungă la guvernare în 2015 - 2016. "În esenţă, cred că trebuie să înnoim clasa politică, nu să încurajăm, ca până acum, traseismul politic", a ţinut să precizeze parlamentarul.
Deputatul Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), ne-a declarat că procesul de dizolvare a Parlamentului este o propunere care îi aparţine doar lui Lucian Ciubotaru: "Este opinia domniei sale şi nu reprezintă poziţia oficială a PNL. O respectăm, dar nu ne-o asumăm".
Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că, deşi există speranţe mari cu privire la reformarea clasei politice, şansele de reuşită ale acestui demers sunt slabe pentru că, în România, sistemul politic este osificat.
Domnia sa ne-a declarat că toată această "emotivitate" care însoţeşte declaraţiile şi iniţiativele politice din această perioadă, o să dispară după sărbători, subliniind că sistemul electoral majoritar în două tururi duce la bipolarizarea electoratului în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Politologul Cristian Pîrvulescu ne-a mai menţionat: "Momentul critic pentru PSD este acum şi spun PSD, nu Victor Ponta, pentru că nu ştim dacă Victor Ponta va rezista. În perioada imediată, PSD nu se poate desprinde de Victor Ponta. Victor Ponta şi staff-ul său au făcut o serie de greşeli, dintre care cea mai gravă a fost maniera în care au fost organizate alegerile în diaspora. Mobilizarea extraordinară la care am asistat în turul al doilea este rezultatul acestor greşeli, care au prefigurat, în opinia electorilor, maniera în care Victor Ponta şi-ar fi execitat mandatul prezidenţial, dacă ar fi câştigat alegerile prezidenţiale".
1. Corecta atitudinea
(mesaj trimis de Andrei Vaslovici în data de 20.11.2014, 09:55)
Sunt din Diaspora, mai exact din Anglia, Londra. Ce spune acest domn parlamentar este exact ceea ce manifestantii din toata tara au cerut; curatirea clasei politice actuale ce are radacini in epoca regimului comunist. Cum altfel vede domnul Iohannis, in care ne-am pus intreaga speranta, preluarea guvernarii in 2015 de catre fortele de dreapta ? Credm ca aceasta initiativa trebuieste sustinuta.
1.1. Iar cu comunismul? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cristi C în data de 20.11.2014, 13:56)
Lasati-ne cu lozinca comunismului ca nu mai crede nimeni in el. Nici nu cred ca stiti ce este ala. Liberalul ala Ciubotaru este din Moldova si notiunea liberala pe care o crede este ca trebuie sa fie abonat la banii statului fara licitatie.
"O parte dintre buletinele de vot pentru alegerile locale sunt tipărite de o firmă care nu a participat la licitaţia organizată de Prefectură. Aceasta este administrată de Cornel Busuioc, cumnatul lui Lucian Ciubotaru, consilier local PNL. Licitaţia a fost câstigată de tipografia condusă de Gabriela Ciubotaru, soţia consilierului PNL-ist. Buletinele de vot sunt depozitate la Vinalcool, unde Lucian Ciubotaru este preşedintele Consiliului de Administratie şi actionar majoritar." Asta din 2009.
1.2. Afaceri cu buletine de vot? (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Theodor în data de 20.11.2014, 17:36)
Probabil ca nici un guru liberal de pe mapamond nu a intrevazut ce afaceri se pot face cu buletine de vot.Inca o dovada ca suntem un popor cu imaginatie bogata,pacat ca o folosim in actiuni meschine,nedemne de anul 2012.Domnul Iohannis mai are de facut curatenie in PNL,inainte de a se muta la Cotroceni.