DEPUTATUL PNL OVIDIU RAEŢCHI:  "Bucureştiul este invadat de şobolani şi ţânţari, sănătatea cetăţenilor este în pericol"

Mina Irina
Politică / 24 mai 2017

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Cdep.ro)

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Cdep.ro)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi solicită primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să explice dacă este mulţumită de modul în care firma din Teleorman, care a câştigat contractul de achiziţionare de produse agrochimice pentru deratizare şi dezinsecţie a spaţiilor verzi din Bucureşti, s-a achitat de sarcini. Raeţchi a subliniat că, la ora actuală, campaniile de deratizare şi dezinsecţie sunt ineficiente, sănătatea bucureştenilor este în pericol, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Ovidiu Raeţchi a declarat: "În ciuda declaraţiilor de presă şi campaniilor de PR ale primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, campaniile de deratizare şi dezinsecţie de la nivelul Bucureştiului sunt total ineficiente. Potrivit relatărilor din presă, dar şi de pe reţelele de socializare, Centrul Vechi este invadat de şobolani, punând în pericol sănătatea locuitorilor, dar şi pe cea a turiştilor. În ultimele zile, situaţia s-a deteriorat şi devine periculoasă. De asemenea, campaniile de combatere ale ţânţarilor şi căpuşelor sunt pe cale să eşueze. Scenariu previzibil în condiţiile în care, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei din data de 24 aprilie, tratamentul de combatere a ţânţarilor este realizat, la nivelul Bucureştiului doar de 18 persoane: «Tratamentele de combatere a ţânţarilor se vor face cu 7 echipaje, dotate cu maşini de tip Pik-up, prevăzute cu instalaţii de stropit; 5 ULV-uri prevăzute cu tun de stropire, şi 2 instalaţii cu presiune până la 10 bari, prevăzute cu furtun şi pistol de stropit, plus un echipaj de rezervă cu instalaţie din cel de-al doilea tip, deservite de 18 salariaţi». Nu pot să îmi închipui cum pot doar 18 persoane să fie eficiente în eliminarea ţânţarilor, într-un oraş cu suprafaţa Bucureştiului".

Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti a anunţat, pe data de 28 martie, că a atribuit contractul de achiziţionare de produse agrochimice pentru dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor verzi unei firme din Teleorman.

Raeţchi a mai spus: "Vă reamintesc că, pe data de 28 martie, Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti a anunţat că a atribuit contractul de achiziţionare de produse agrochimice pentru dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor verzi unei firme din Teleorman, Fitodep Viridana, apropiată de Liviu Dragnea, după cum a dezvăluit presa. De aceea, vreau să o întreb pe Gabriela Firea dacă este mulţumită de modul în care firma din Teleorman s-a achitat de sarcinile care i-au revenit prin contract, având în vedere problemele semnalate de bucureşteni privind înmulţirea rozătoarelor şi apariţia ţânţarilor sau dacă a monitorizat aplicarea contractului având în vedere seriozitatea temei. De asemenea, îi solicit primarului general să ne spună concret care au fost rezultatele comandamentelor pe care le-a convocat şi ale declaraţiilor numeroase pe care le-a făcut despre aceste teme, de ce acestea au eşuat şi ce măsuri ce remediere a situaţiei va lua".

Gabriela Firea recunoştea, pe data de 9 mai, seriozitatea problemei şi faptul că aceasta este departe de a fi soluţionată, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lasati primarita sa lucreze!

    Nu o mai sicanati cu tantarii si sobolanii din Bucuresti!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb