DEŞI NOUL CUMPĂRĂTOR SPUNE CĂ TOTUL MERGE STRUNĂ Neoficial, la Aversa lucrurile nu par chiar atât de "roz"

A.C.
Ziarul BURSA #Companii / 29 octombrie 2013

Neoficial, la Aversa lucrurile nu par chiar atât de "roz"

Deşi de când a fost finalizată privatizarea fabricii de pompe Aversa, noua conducere a companiei susţine că totul merge strună, există, totuşi, unele voci din cadrul societăţii care spun că situaţia nu este chiar atât de "roz" precum este prezentată în mod oficial.

Potrivit unor surse apropiate proiectului, compania care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Aversa nu a angajat peste 200 de persoane, după cum s-a zis în spaţiul public, numărul angajărilor fiind mult sub 100 de persoane.

Nici la capitolul producţie, compania nu ar sta foarte bine, şi în pofida faptului că, oficial, activitatea ar fi fost relansată pe 23 septembrie 2013, sursele în cauză reclamă faptul că "activitatea a pornit cu frâna de mână trasă", producţia fiind extrem de restrânsă.

Deocamdată compania Aversa Manufacturing SRL nu deţine titluri de proprietate pe terenuri şi pe clădiri din cauza unor litigii privind o parte din terenurile fabricii, astfel încât, spun sursele noastre, este "destul de dificil să discutăm despre o relansare a activităţii care să mai şi fie orientată spre export".

Recent, consorţiul Blue Diamond Estate SRL & Autoplast Engineering, devenit între timp Aversa Manufacturing, a câştigat licitaţia pentru privatizarea fabricii de pompe Aversa. La scurt timp după ce a fost vândută către consorţiu, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a contestat licitaţia pentru că nu au fost respectate prevederile legale.

Conform contractului, cumpărătorii sunt obligaţi să menţină producţia societăţii în următorii trei ani, numărul de angajaţi existent (aproximativ 200), să continue şi să respecte obligaţiile din contractele şi relaţiile parteneriale existente şi să nu înstrăineze mărcile şi brevetele înregistrate de firmă cel puţin trei ani.

Compania care a câştigat privatizarea a achitat doar 11%, circa 1,8 milioane de euro, urmând ca restul banilor să fie depus atunci când vor fi soluţionate o serie de litigii privind o parte din terenurile companiei Aversa. Sursele noastre ne-au mai declarat că banii au fost vărsaţi într-un cont deschis la Banca Comercială Română de care se ocupă administratorul judiciar al companiei.

Aversa deţine terenul de 10 ha pe care este amplasată fabrica, în zona Pieţei Obor, dar şi o bază sportivă care se întinde pe alte şase hectare de teren.

Premierul Victor Ponta, anul trecut, în vizită la Aversa:

"Sunt foarte bucuros dacă astăzi pot să ajut şi să asist la renaşterea unei legende. Oamenii de aici au apucat să îmi povestească ce a însemnat Aversa, de foarte multe zeci de ani, pentru România, vremurile când erau mii de muncitori aici şi până la ultimii ani, în care a fost aşa o pradă pentru cei care voiau să taie fierul vechi sau să folosească terenul pentru proiecte imobilare... Eu o să stau cu ochii pe ceea ce trebuie să facă Guvernul pentru ca acest proiect să reuşească".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Exista inca multe societati cu capital majoritar de stat care ar putea , prin comenzi dirijate , sa tina in viata Aversa , in actuala locatie.

    In Bucuresti exista in prezent o supraoferta de spatii comerciale si 

    chiar imobiliare , asa ca darea pe mana dezvoltatorilor imobiliari a inca unei unitati industriale pare fara rost.

    Ce s-a intamplat cu PRODPLAST , de langa AVERSA ? Unitatea , care era profitabila , a fost demolata , iar terenul e gol si acum , fara semne ca se construieste ceva acolo.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb