Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost numit administrator cu puteri depline, pe o perioadă de patru ani, la compania Atlantic Travels International (membră a grupului Atlassib), în ciuda faptului că, în prezent, se află în arest preventiv, acuzat de cumpărare de influenţă şi dare de mită în dosarul "Carpatica", potrivit unei decizii datate "30.06.2014" şi publicate la 8 august în Monitorul Oficial.
Hotărârea a fost luată de SC Atlassib SRL, asociat unic al SC Atlantic Travels International SRL. Fiul omului de afaceri, Nicolae Carabulea, a fost numit în aceeaşi funcţie. Concomitent, Liliane-Christine Ciobanu a fost revocată din funcţia de administrator al firmei.
Totodată, decizia prevede cesionarea integrală către cei doi (în proporţii egale), la valoarea nominală, a tuturor părţilor sociale a deţinerilor Atlassib la Atlantic Travels International, constând în 10.608 părţi sociale în valoare de 10 lei/unitate.
Documentul mai stipulează revocarea unei decizii din martie, privind dizolvarea, lichidarea şi radierea societăţii, reluarea activităţii firmei începând cu data înscrierii la Registrul Comerţului şi schimbarea obiectului principal de activitate a companiei, din "Fabricarea sucurilor de fructe şi legume" în "Alte transporturi terestre de călători".
Altă decizie (datată "03.07.2014" şi publicată tot pe 8 august în Monitorul Oficial) aparţine Alinei-Ecaterina Muraru, asociat unic al Terrasib Imobiliare, şi prevede cesionarea către Ilie şi Nicolae Carabulea (în două părţi egale) a 98 dintre cele 100 de de părţi sociale deţinute de Alina Muraru la SC Terrasib Imobiliare SRL, valoarea unei unităţi fiind de 10 lei.
În dosarul "Carpatica", procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în 24 aprilie, în stare de arest, pe fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Dan Radu Ruşanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea şi pe Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF. Potrivit rechizitoriului, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL şi SC Transcar SRL, societăţi prin intermediul cărora deţinea şi controla în mod indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.
Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost deferit justiţiei pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă (două infracţiuni), permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit, conform DNA.
Dan Radu Ruşanu, la data faptelor preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), va fi judecat, în acelaşi dosar, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor (11 infracţiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite, informează procurorii DNA.