DEŞI TRUMP AMENINŢĂ CU TAXE BMW nu renunţă la fabrica din Mexic

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2017

BMW nu renunţă la fabrica din Mexic

Producătorul german de automobile de lux BMW AG îşi menţine planul de deschidere a unei noi fabrici în Mexic, în 2019, în pofida avertismentelor noului preşedinte al SUA, Donald Trump, privind introducerea unei taxe vamale de 35% pentru vehiculele brandurilor germane importate în SUA, informează Reuters.

Ieri, directorul BMW, Peter Schwarzenbauer, a anunţat că firma îşi menţine planurile de a deschide în 2019 o fabrică în San Luis Potosi - Mexic - unde va fi produsă gama BMW Seria 3, care va fi exportată în întreaga lume, conform Agerpres. În prezent există facilităţi de producţie pentru gama BMW Seria 3 în Germania şi China.

Într-un interviu apărut duminică în publicaţia germană Bild, Donald Trump a afirmat că BMW ar trebui să-şi construiască noua uzină în Statele Unite deoarece ar fi "mult mai bine" pentru producătorul auto.

"Dacă vreţi să construiţi automobile oriunde în lume, vă urez noroc. Le puteţi produce în SUA, dar pentru fiecare automobil care vine în SUA veţi plăti o taxă de 35%", a spus Donald Trump, adăugând că producătorii auto vor trebui să îşi construiască uzinele în Statele Unite.

Noul preşedinte al SUA a mai spus că Germania este un important producător auto, în condiţiile în care automobilele Mercedes-Benz sunt frecvente pe străzile din New York, dar a apreciat că nu există suficientă reciprocitate între cele două părţi, întrucât germanii nu cumpără automobile Chevrolet.

Vânzările Chevrolet în Europa au scăzut puternic după ce firma mamă, "General Motors", a anunţat, în 2013, că va renunţa la această marcă pentru piaţa europeană, urmând să se concentreze pe promovarea mărcilor Opel şi Vauxhall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb