Deutsche Bank, pe primul loc pe piaţa vest-europeană la vânzările de obligaţiuni corporative riscante

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2017

Deutsche Bank, pe primul loc pe piaţa vest-europeană la vânzările de obligaţiuni corporative riscante

Deutsche Bank pierde cotă de piaţă la nivel mondial, dar şi-a păstrat poziţia de lider pe un segment major de clienţi, miliardarii care emit obligaţiuni cu grad ridicat de risc, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Cea mai mare bancă germană în funcţie de active a vândut de la începutul acestui an obligaţiuni riscante, cu randamente mari, în valoare de 9,3 miliarde de euro, în Europa de Vest, pentru clienţi între care se află miliardarii Carl Icahn, Manuel Lao Hernandez, Mohammed Al Amoudi, Paul Coulson şi Patrick Drahi, arată datele obţinute de Bloomberg.

Aceste tranzacţii au făcut ca Deutsche Bank să se plaseze pe primul loc pentru vânzările de obligaţiuni junk, chiar dacă a pierdut teren pe alte pieţe pe care anterior le domina, iar veniturile din tranzacţii au scăzut la cel mai redus nivel de la criza financiară.

Deutsche Bank a renunţat la unii clienţi mai puţin profitabili, în timp ce alţi clienţi au renunţat să mai tranzacţioneze cu banca din cauza semnelor de întrebare legate de nivelul capitalului şi costurile mari pentru litigii.

Chiar dacă emisiunile de obligaţiuni cu randamente mari au scăzut în 2016 în Europa, tranzacţiile Deutsche Bank arată că banca germană este dispusă în continuare să îşi asume riscuri, în timp ce directorul general John Cryan aplică un plan de restructurare.

Miliardarul american Carl Icahn a selectat Deutsche Bank ca manager unic pentru vânzarea unor obligaţiuni de 715 milioane de euro ale grupului Federal-Mogul, la sfârşitul lunii martie.

Federal-Mogul, producător de componente auto, face parte din imperiul de afaceri de 20 de miliarde de dolari al lui Icahn şi realizează aproape jumătate din vânzări în Europa.

Tranzacţiile pentru Icahn, care este şi consilier al preşedintelui american Donald Trump, au ajutat Deutsche Bank să depăşească banca Goldman Sachs, urcând pe primul loc pe piaţa europeană a tranzacţiilor cu obligaţiuni cu randamente mari.

Deutsche Bank a administrat în acest an 24 de emisiuni de obligaţiuni junk şi a vândut clienţilor obligaţiuni în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, comparativ cu 1,7 miliarde de euro în cazul Goldman Sachs.

Obligaţiunile junk sunt considerate de agenţiile de evaluare financiare ca având risc mare de default.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb