"Deutsche Bank" se pregăteşte de un Brexit dur

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2017

"Deutsche Bank" se pregăteşte de un Brexit dur

"Deutsche Bank", cel mai mare grup bancar german, se pregăteşte de un Brexit dur şi probabil îşi va muta "cea mai mare parte a activelor" în Frankfurt, le-a spus angajaţilor directorul general John Cryan într-un mesaj înregistrat, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

"Există îngrozitor de multe detalii care trebuie rezolvate, în funcţie de cum vor arăta regulile şi reglementările, vom încerca să minimizăm efectele negative asupra clienţilor şi angajaţilor noştri. Dar, în mod inevitabil vor fi angajaţi mutaţi în Frankfurt sau cel puţin va fi majorat numărul de angajaţi din acest oraş", a declarat John Cryan.

Marea Britanie este cea mai mare piaţă de servicii financiare din Uniunea Europeană, iar instituţiile cu sediul în Regatul Unit, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

Cryan a explicat că "Deutsche Bank" nu-şi poate permite să amâne deciziile referitoare la Brexit în funcţie de evoluţia negocierilor privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Deşi "Deutsche Bank" nu va trebui să-şi înfiinţeze o nouă subsidiară pe continent, cum trebuie să facă alte bănci rivale din afara UE, probabil că Brexitul "ne va afecta semnificativ", a avertizat şeful grupului bancar german.

Un purtător de cuvânt al băncii, Monika Schaller, a refuzat să comenteze declaraţia.

Analiştii se aşteaptă ca oraşul Frankfurt să fie principalul câştigător de pe urma Brexitului, deja "Standard Chartered" Plc, "Nomura Holdings" Inc, "Sumitomo Mitsui Financial Group" Inc şi "Daiwa Securities Group" Inc au ales în ultimele săptămâni capitala financiară a Germaniei ca sediu al operaţiunilor lor în UE. Şi băncile americane de investiţii "Morgan Stanley" şi "Citigroup" Inc ar putea anunţa o decizie similară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimele luni a crescut preţul caselor din Frankfurt, în condiţiile în care cumpărătorii se aşteaptă ca profesioniştii din mediul bancar să se mute de la Londra la Frankfurt.

Frankfurt găzduieşte deja Banca Centrală Europeană şi este interesat să găzduiască şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), organismul care reglementează băncile din UE şi care a anunţat deja că va trebui să se mute de la Londra după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE.

Marea Britanie va ieşi din UE la sfârşitul lui martie 2019, fapt care a forţat unele instituţii să-şi restructureze activitatea, iar marile bănci şi-au înfiinţat noi centre de operaţiuni în interiorul blocului comunitar pentru a-şi asigura accesul la clienţii din UE.

În prezent, aproape 30% din tranzacţiile valutare şi aproximativ 30% din întreaga creditare bancară din UE se face prin intermediul instituţiilor din City of London.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deutsche Bank controleaza toate bancile din EST,,,,sa fim seriosi Germania este in spatele tuturor afacerilor din EST.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb